Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΟΕΒΕΜ: Να τηρηθούν τα μέτρα και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη Δημόσια Υγεία
ΟΕΒΕΜ: Να τηρηθούν τα μέτρα και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη Δημόσια Υγεία

ΟΕΒΕΜ: Να τηρηθούν τα μέτρα και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη Δημόσια Υγεία

ιοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους του Νομού, ζητά να τηρηθούν τα μέτρα και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τη .

Οφείλουμε να προσπαθήσουμε κατά το δυνατόν περισσότερο να βοηθήσουμε την δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινότητα σήμερα. Η πρόληψη της εξάπλωσης ενός δυνητικά θανατηφόρου ιού και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο στόχος όλων των αποφάσεων και των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας.

Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα. Τα μέτρα έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Στα μέτρα πρόληψης συμεπριλαμβάνονται τα παρακάτω:

  • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
  • Παραμονή κατ' οίκον και από την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
  • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό. Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με .

Η ΒΕΜ θα τηρήσει τα μέτρα και τις οδηγίες ξεκινώντας από την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. Σ της ΒΕΜ βρίσκεται κοντά στους Επαγγελματίες πάντα για την άμεση και έγκυρη αλλά και για την στήριξη τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση