Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οδικός χάρτης για στενότερη συνεργασία μελών του ΣΕΓΛ Σκοπέλου με το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Οδικός χάρτης για στενότερη συνεργασία μελών του ΣΕΓΛ Σκοπέλου με το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Οδικός χάρτης για στενότερη συνεργασία μελών του ΣΕΓΛ Σκοπέλου με το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2018 συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου Νήσου Σκοπέλου.

Τους δύο εκπροσώπους του Συλλόγου,  Τέγου Γλυκερία (πρόεδρος), τον   Κοντό Δημήτρη (ταμίας) καθώς και τον  Φωτόπουλο Αγάλο, πρόεδρο της Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, υποδέχτηκαν ο  Αριστοτέλης Μπασδάνης , πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  και ο Αθανάσιος Ζλατούδης, μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΑΕΝ.

Κύριο θέμα στην συζήτηση είχε η χάραξη οδικού χάρτη για την στενότερη συνεργασία των μελών του ΣΕΓΛ Σκοπέλου με το Επιμελητήριο.

Ο κ. Μπασδάνης υπενθύμισε τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια όπως:

-Τον φορέα αποζημίωσης των επαγγελματιών από τις πλημμύρες στην Σκόπελο.

-Τα σεμινάρια “Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων” του ΕΦΕΤ και “Τεχνικών Ασφαλείας”.

-Την συμμετοχή στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου  μέσω του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) στις Σποράδες.

-Την διεξ ς σε συνεργασία με την ΑΕΔΕΠ εκπρόσωπο του ΕΦΕΠΑΕ στην Μαγνησία αλλά και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Σκιάθο με ταυτόχρονη αναμετάδοση σε Αλόννησο, Σκόπελο, Γλώσσα και Τρίκερι.

-Την ίδρυση Αγροτικού τμήματος στο Επιμελητήριο το προσεχές διάστημα,  σύμφωνα με τις νέες δυνατότητες που παρουσίασε ο Υφ Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

-Τις προτάσεις για τη νησιωτικότητα και επιχειρηματικότητα που κατατέθηκαν στο ΥΝΑΝΠ  στο πλαίσιο ς περί “Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής και Νησιωτικού Χώρου- Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 – ΠΕ Μαγνησίας & ΠΕ Σποράδων που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Ο κ. Μπασδάνης, μετά την της πρότασης του κ. Ζλατούδη με τίτλο το “Καλάθι των Βορείων Σποράδων”, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν στην υλο αυτής της πρότασης, το οποίο αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει στόχο την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της ΠΕ Σποράδων μέσω της ανάδειξης της τοπικής παρς και των τοπικών προϊόντων, ιδιαιτέρως των Π.Ο.Π.,  της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου,  την παρουσίασή τους σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών που συμμετέχει κάθε χρόνο το Επιμελητήριο και την σταδιακή ενσωμάτωση τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των νησιών.

Σε ότι αφορά την προθεσμία ς δικαιολογητικών για την χορήγηση διακριτικού τίτλου στις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων,  ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Επιμελητήριο στο Υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα στον Γ.Γ.  κ. νσταντίνο Λούλη, ώστε να βρεθεί λύση για όσους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, μετά και την τρίτη κατά σειρά παράταση που έχει δοθεί από το Υπουργείο, γεγονός που απαντάτε σε όλη την επικράτεια και δεν περιορίζεται σε επιχειρηματίες της Περιφερειακής Ενοτήτας Μαγνησίας και της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Τέλος, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου, ότι έχουν προγραμματιστεί διευρυμένες συσκέψεις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και στα τρία νησιά των Σποράδων το προσεχές διάστημα για την ενημέρωση σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του αλλά και για να έρθει το Επιμελητήριο ως Θεσμός πιο κοντά σε κάθε μέλος του.

Η κ. Τέγου  και ο κ. Κοντός τέλος, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν στην Σκόπελο,  την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που απευθύνεται στους επιχειρηματίες των Σποράδων, τα αποτελέσματα του οποίου  αναμένεται να αποτελέσουν εργαλείο στην χάραξη της στρατηγικής για την υλο προγραμμάτων και δράσεων σχετικών με  την νησιωτική οικονομική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της  επιχειρηματικότητας στις Βόρειες Σποράδες.

Κοπή πίττας επαγγελματιών Αγριάς 

Την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, ανήμερα των Θεοφανίων, έκοψαν χθες Δευτέρα 6 Ιανουαρίου οι επαγγελματίες της Αγριάς, στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος των επαγγελματιών Αγριάς Ξανθή Ματσούκα, αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό του Συλλόγου, όσο και στις προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επαγγελματιών της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και στην αδήριτη ανάγκη να στηριχθούν Σύλλογοι και Ενώσεις που πρωταρχικό μέλημα έχουν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, σκοπός του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι να συνδράμει όποια αξιόλογη πρωτοβουλία Σωματείων που στόχο έχουν την εξωστρέφεια τοπικών παραγωγών και επαγγελματιών σε μία περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για αναστροφή του κλίματος στην εθνική μας οικονομία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο  Γιώργος Σπαθής, μέλος ΔΕ Επιμελητηρίου, ο  Κώστας Τσουράπας, πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων, ο  Νίκος Σιούρας, μέλος του ΔΣ του ΟΛΒ και ο Ηλίας Ντενέζος Ηλίας, πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου Αγριάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση