Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΟΧΙ της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης στην κατάργηση περιφερειακών γραφείων του Υποθηκοφυλακείου στον Αλμυρό
ΟΧΙ της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης στην κατάργηση περιφερειακών γραφείων του Υποθηκοφυλακείου στον Αλμυρό

ΟΧΙ της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης στην κατάργηση περιφερειακών γραφείων του Υποθηκοφυλακείου στον Αλμυρό

Την αντίθεσή της στην κατάργηση των περιφερειακών γραφείων του Υποθηκοφυλακείου στον δηλώνει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση.

Χαρακτηριστικά οι σύμβουλοι αναφέρουν : Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε από τον τύπο για το του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση, το οποίο καταργεί τα περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία στην Μαγνησία (Αλμυρού Σούρπης στην περιοχή του Αλμυρού) και τα συγχωνεύει σε ένα κεντρικό στον Βόλο. Είναι προφανές ότι αν υλοποιηθεί αυτό το μέτρο, στα πλαίσια προώθησης των μνημονιακών πολιτικών, υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή του Αλμυρού και ταυτόχρονα μπαίνει επιτακτικά το θέμα της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επαγγελματιών του Δήμου μας, της ταλαιπωρίας και του επιπλέον κόστους που αυτή θα συνεπάγεται.

Ταυτόχρονα απορία όμως προκαλεί και η στάση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού η οποία παραμένει σιωπηρή ενώ όφειλε να γνωρίζει το θέμα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη της Παρασκευής 1/7/2016, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια της.

Καλούμε όλους τους δημότες , τη Δημοτική Αρχή, τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, τις τοπικές κοινότητες, τους Συλλόγους και της περιοχής μας σε μία συντονισμένη αντίδραση για να βάλουμε φραγμό στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, διεκδικώντας να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο του Αλμυρού στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 1/7/2016 η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, μετά από έντονα παράπονα πολλών δημοτών, έθεσε ζήτημα για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα αδέσποτα ζώα και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς δημοτικής αρχής. Επισήμανε ότι ενώ είχε θέσει ξανά το θέμα πριν αρκετούς μήνες η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτε, ούτε τα απολύτως στοιχειώδη που επιβάλλει ο νόμος (στειρώσεις, εμβολιασμοί), ούτε έχει σχεδιάσει και δρομολογήσει για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να συγκαλύψει την ανεπάρκεια της παρέπεμψε το θέμα για να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως για αυτή με την απραξία του κατάφερε το ακατόρθωτο. Εθελοντικές οργανώσεις και που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όταν μια στοιχειωδώς δραστήρια Δημοτική Αρχή βάλει σε εφαρμογή ένα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μηνύουν τον Δήμο Αλμυρού για πλήρη απραξία και .”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση