Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Όχι στις βεβαιώσεις οφειλής με δικαστικούς επιμελητές
Όχι στις βεβαιώσεις οφειλής με δικαστικούς επιμελητές

Όχι στις βεβαιώσεις οφειλής με δικαστικούς επιμελητές

Την κατάργηση υπουργικής απόφασης που αφορά βεβαιώσεις οφειλής με δικαστικούς επιμελητές ζητά με επιστολή προς τους βουλευτές της Μαγνησίας η Δ.Ε. του ΤΕΕ .

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρεται: “Όπως γνωρίζετε η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και χρόνια, έχει χτυπήσει ανελέητα των κλάδο των κατασκευών δημοσίων και ιδιωτικών έργων και όλου το φάσματος γύρω από αυτόν, με αποτέλεσμα χιλιάδες μηχανικοί να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών τους, στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί κάποιες μικρές παρατάσεις στην καταβολή των εισφορών τους, εντούτοις τα υψηλά ασφάλιστρα που έχουν οριστεί, – και λόγω της οικονομικής στενότητας- αποτελούν εμπόδιο ακόμη και για συναδέλφους μας που πριν την οικονομική κρίση, ήταν τακτικοί στην απόδοση των χρημάτων προς το ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ.

Ωστόσο η Πολιτεία, ενώ θα έπρεπε την δεινή οικονομική κατάσταση των μηχανικών και του κλάδου εν γένει, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας που αναμφίβολα οφείλεται στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, εξαντλεί κάθε αυστηρότητα προς τους οφειλέτες συναδέλφους μας, εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες έχουν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, όπου η Διοίκηση εφαρμόζοντας την Υπουργική απόφαση Β/7/ΟΙΚ/13822/1089/2.5.2014 του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας αποστέλλει βεβαιώσεις οφειλής με δικαστικούς επιμελητές παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που είχαμε.

Αντιλαμβάνεστε ότι το συγκεκριμένο εδάφιο της Υπουργικής Απόφασης, που αναφέρεται στις επιδόσεις με δικαστικό επιμελητή ή με υπάλληλο του Κ.Ε.Α.Ο. είναι έωλο καθώς δεν προσδιορίζεται ποιοί οφειλέτες θα λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις τους με αυτό τον τρόπο, και από ποιο ύψος οφειλής.

Η γενικόλογη επεξήγηση δε, που ακολουθεί του συγκεκριμένου εδάφιου αφήνει πολλά περιθώρια να εξαχθούν συμπεράσματα ότι ο κάθε υπάλληλος που διαχειρίζεται τις οφειλές να επιλέγει με όποιον τρόπο θέλει –και χωρίς απόφαση της διοίκησης- σε ποιον οφειλέτη θα επιδίδονται βεβαιώσεις οφειλής με δικαστικό επιμελητή, -με ότι αυτό συνεπάγεται- και σε ποιόν με συστημένη επιστολή ταχυδρομείου.

Θεωρούμε ότι η ερμηνεία της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης κατά την κρίση του εκάστοτε υπαλλήλου, χωρίς ορισμό και σαφές κριτήριο, δημιουργεί μείζον θέμα και άνιση μεταχείριση των ασφαλισμένων και ως εκ τούτου πρέπει άμεσα να καταργηθεί, καθώς οι μηχανικοί μέλη του παραγωγικότερου κλάδου της οικονομία μας, αντιμετωπίζονται ως δύστροποι οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ στην πραγματικότητα αδυνατούν ανυπαίτια να ανταπεξέλθουν στις δυσανάλογες με την εργασία τους εισφορές τους.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι ήδη το ΤΕΕ Μαγνησίας, με επιστολές του έχει ζητήσει την κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, από το οποίο εδράζεται η παραπάνω στρεβλή και προσβλητική διαδικασία.

Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μέσω του κοινοβουλευτικού σας έργου, προκειμένου να καταργηθεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση