Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “ΟΧΙ” από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών
“ΟΧΙ” από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου  στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών

“ΟΧΙ” από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών

Τίθεται από σήμερα και μέχρι τις 5 Ιουλίου 2016 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, , υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας».

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ο τονίζει: “Η επιχειρούμενη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών – δια της συγχωνεύσεως με το Υποθηκοφυλακείο Βόλου – δημιουργεί ένα ακόμα στην ποιότητα ζωής και τη δυνατότητα των κατοίκων του Δήμου μας να εξυπηρετούνται στην περιοχή που διαμένουν. Αναρωτιέται κανείς και γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επιχειρούμενης απόφασης.

Είναι φανερό ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας έχει ως άμεσο αντίκτυπο την υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχονται στους πολίτες του Βελεστίνου και των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ρήγα ου Νομού κι ο θέλει να ενώσει τη φωνή του μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Μαγνησίας ώστε να αποφευχθεί μια ακόμα επιχείρηση ς των Υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των Νομών η οποία πλήττει απέραντα την υποχρέωση της πολιτείας για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας.

Είναι πλέον δύσκολο και ασύμφορο οικονομικά στους δημότες του Δήμου Ρήγα ου και των πιο απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων του να μεταβαίνουν στο Βόλο και στις περισσότερες των περιπτώσεων να διορίζουν και δικηγόρους προκειμένου να αποπερατώσουν τις υποθέσεις που αφορούν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα επί των ακινήτων.

Η Πολιτεία πριν αποφασίσει τι θα πράξει, πρέπει να σκεφθεί σοβαρά ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της θα έχει ως απώτερη συνέπεια την των πολιτών με την ταυτόχρονη οικονομική τους επιβάρυνση εν μέσω μίας εποχής που κυριαρχεί η οικονομική κρίση και η οικονομική εξαθλίωση στους περισσότερους συμπολίτες μας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής μας, όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες να αντισταθούμε στο νέο πλήγμα για την περιοχή μας και να ενεργοποιηθούμε άμεσα για να μην ολοκληρωθεί η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση