Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / “ΟΧΙ” από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών
“ΟΧΙ” από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου  στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών

“ΟΧΙ” από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών

Τίθεται από σήμερα και μέχρι τις 5 Ιουλίου 2016 σε δημόσια η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, , υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας».

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ο Ρήγα Φεραίου τονίζει: “Η επιχειρούμενη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φερών Μαγνησίας – δια της συγχωνεύσεως με το Υποθηκοφυλακείο Βόλου – δημιουργεί ένα ακόμα έλλειμμα στην ποιότητα ζωής και τη δυνατότητα των κατοίκων του Δήμου μας να εξυπηρετούνται στην περιοχή που διαμένουν. Αναρωτιέται κανείς και γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επιχειρούμενης απόφασης.

Είναι φανερό ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας έχει ως άμεσο αντίκτυπο την υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχονται στους του Βελεστίνου και των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου Νομού Μαγνησίας κι ο Ρήγα Φεραίου θέλει να ενώσει τη φωνή του μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Μαγνησίας ώστε να αποφευχθεί μια ακόμα επιχείρηση συγκέντρωσης των Υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των Νομών η οποία πλήττει απέραντα την υποχρέωση της πολιτείας για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας.

Είναι πλέον δύσκολο και ασύμφορο οικονομικά στους δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των πιο απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων του να μεταβαίνουν στο Βόλο και στις περισσότερες των περιπτώσεων να διορίζουν και δικηγόρους προκειμένου να αποπερατώσουν τις υποθέσεις που αφορούν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα επί των ακινήτων.

Η πριν αποφασίσει τι θα πράξει, πρέπει να σκεφθεί σοβαρά ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της θα έχει ως απώτερη συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών με την ταυτόχρονη οικονομική τους επιβάρυνση εν μέσω μίας εποχής που κυριαρχεί η οικονομική και η οικονομική εξαθλίωση στους περισσότερους συμπολίτες μας.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους της περιοχής μας, όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες να αντισταθούμε στο νέο πλήγμα για την περιοχή μας και να ενεργοποιηθούμε άμεσα για να μην ολοκληρωθεί η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα πέντε θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/FAmZnN8Ocw -

  • Βελτιώνονται τα #γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου #γήπεδα #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/LsV2nTL409 -

  • Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν #πρέσβηςτουΑζερμπαϊτζάν - https://t.co/wjLHnSRgRy -

"Αλιεύοντας" την είδηση