Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο Βόλος και το Πήλιο στην 1η έκθεση Greek Travel Show της Αθήνας
Ο Βόλος και το Πήλιο στην 1η έκθεση Greek Travel Show της Αθήνας

Ο Βόλος και το Πήλιο στην 1η έκθεση Greek Travel Show της Αθήνας

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της περιοχής στην 1η έκθεση Greek Travel Show που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21/5/2017. Το Greek Travel Show  είναι μια νέα τουριστική έκθεση που στόχευσε στον Έλληνα Τουρίστα, δίνοντας του την ευκαιρία να ξαναθυμηθεί Ελληνικούς προορισμούς λίγο πριν το καλοκαίρι. Αντίστοιχα οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία και  τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, πετυχαίνοντας άμεσες πωλήσεις στο ευρύ κοινό, ενημερώνοντας για τα τουριστικά πακέτα και τις προσφορές τους.

Στην έκθεση συμμετείχε ο προορισμός VOLOSPELION με δικό του περίπτερο που οργανώθηκε από τους Δήμους , ς –Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, με την υποστήριξη και την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, συνεχίζοντας έτσι την σημαντική συνεργασία και κοινή για την τουριστική προβολή του προορισμού. Η ποιοτική, ολοκληρωμένη και δυναμική παρουσία του προορισμού αποτέλεσε συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς η εικόνα του και του Πηλίου κυριάρχησε ανάμεσα σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, προβάλλοντας δυναμικά τον τόπο στην αγορά της Αθήνας.

Παράλληλα, το καταναλωτικό κοινό έδειξε την εμπιστοσύνη του  στην 1η Greek Travel Show, καθώς έσπευσε κατά χιλιάδες στη διοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo προκειμένου να διερευνήσει τις ταξιδιωτικές του επιλογές γι' αυτό το καλοκαίρι. Ειδικότερα, η  διοργάνωση, σύμφωνα με τις επίσημες του οργανωτή,  προσέλκυσε 9.200 επισκέπτες.

Την έκθεση εγκαινίασε η Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά, η οποία στη συνέχεια επισκέφτηκε το περίπτερο. Η αφιέρωσε αρκετό χρόνο συνομιλώντας με τα άτομα που στελέχωσαν την αποστολή. Η συζήτηση ήταν αρκετά ανθρώπινη αλλά και ουσιαστική δίνοντας την ευκαιρία αρχικά να επιβεβαιωθεί η σημαντική συνεργασία του Υπουργείου και του ΕΟΤ με τους τοπικούς εκπροσώπους  αλλά και να τεθούν επόμενοι στόχοι. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δράσεις προβολής που συνεχώς υλοποιούνται κυρίως στις αγορές του εξωτερικού στις οποίες στοχεύει ο προορισμός και οι οποίες  υποστηρίζονται από τα Γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ.  Παράλληλα αναδείχθηκαν θέματα που βρίσκονται πάντα ψηλά στην τοπική τουριστική ατζέντα όπως η προσβασιμότητα και οι ειδικές μορφές τουρισμού.

Οι Δήμοι Βόλου, ς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου εκπροσώπησαν την περιοχή στην έκθεση με την οργάνωση της συνολικής εκθεσιακής παρουσίας αλλά και με υλικό προβολής και πληροφόρησης που διέθεσαν. Βασικός και πολύτιμος συν ήταν και πάλι η Ένωση ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Στην συγκεκριμένη έκθεση η τοπική επιχειρηματικότητα εκπροσωπήθηκε επίσης από την Ένωση ενοικιαζομένων δωματίων, ολοκληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την παρουσίαση των δυνατοτήτων διαμονής. Συνολικά παρουσιάστηκαν διαμονής, παροχής τουριστικών υπηρεσιών αλλά και  πρωτοβουλίες τοπικών φορέων αναπτύσσοντας, όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα, το τουριστικό προϊόν που θα συναντήσει ο επισκέπτης.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου Ζαρκάδας Βεργής Απόστολος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Νοτίου Πηλίου Παντελής Δημήτρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Ζαφείρης Γιώργος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Μαγνησίας Σπύρου Θανάσης, εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων τουρισμού και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δ. Βόλου.

Με την παραπάνω έκθεση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκθεσιακών συμμετοχών 1ου εξαμήνου 2017, του προορισμού VolosPelion στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκθέτες και συνεκθέτες που υλοποίησαν το απαιτητικό πρόγραμμα των 10 εκθεσιακών συμμετοχών ευχαριστούν όλους όσους έχουν πλαισιώσει τις αποστολές και έχουν συμβάλει στις προσπάθειες ανάδειξης της περιοχής και εύχονται σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον απαιτητικό αλλά και ιδιαίτερο χώρο της φιλοξενίας μια καλή και αποδοτική τουριστική σεζόν.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση