Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ο τουρισμός και οι επενδύσεις στη Μαγνησία στο προσκήνιο των συζητήσεων του Αθανάσιου Λιούπη
Ο τουρισμός και οι επενδύσεις στη Μαγνησία στο προσκήνιο των συζητήσεων του Αθανάσιου Λιούπη

Ο τουρισμός και οι επενδύσεις στη Μαγνησία στο προσκήνιο των συζητήσεων του Αθανάσιου Λιούπη

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις πραγματοποίησε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, και τον γ. γραμματέα του Υπ. Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη. Ο βουλευτής έθεσε στους αρμοδίους τα φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν στο Νομό Μαγνησίας.

Μεταξύ άλλων, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επένδυση -συνολικής αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ-, η οποία αφορά στην περιοχή Καλά Νερά Πηλίου.

H εταιρεία «ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΚΕ» απέκτησε από το ΤΑΙΠΕΔ το 2015 μία έκταση 38 στρεμμάτων στα Καλά Νερά, με ημιτελείς εγκαταστάσεις υποδομών που είχαν κατασκευαστεί για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.  Από τον Σεπτέμβριο του 2015 που η εταιρεία υπέβαλε αρχικά προς την ΕΤΑΔ  αίτηση παραχώρησης του αιγιαλού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.

Ο βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της νομιμοποίηση πολλών μικρών λιμένων του Ν. Πηλίου, καθώς και το χρονίζον θέμα της πλωτής εξέδρας της Σκιάθου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί όλα τα ανωτέρω ζητήματα και να εξευρεθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες νομοθετικές και διοικητικές λύσεις.

 

 

Αγ. Νικολάου 36, 1ος όροφος, 38221, Βόλος, Τηλ. 2421034818, email: ath.lioupis@gmail.com

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέσσερα νέα έργα για την πόλη του Βόλου ενέκρινε ο περιφερειάρχης με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας… - https://t.co/L7eHN0LhHz -

  • Συνελήφθησαν αλλοδαποί στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου - https://t.co/d5gO3IDkzu -

  • Έξι νέα θετικά κρούσματα Covid 19 σε Σκόπελο, Λάρισα και Καρδίτσα - https://t.co/GVzYfHHSjc -

"Αλιεύοντας" την είδηση