Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » O ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
O ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

O ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

42 χρόνι μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο γώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται.

Οι μάχες που καθημερινά δίνουν σήμερα η και η κοινωνία για την ανατροπή της ς στην χώρα μας και στην ΕΕ, εμπνέονται από το φωτεινό παράδειγμα της ηρωικής εξέγερσης του Νοέμβρη 1973

Τότε αντίπαλος ήταν τα τανκς της στρατιωτικής δικτατορίας.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους εκβιασμούς αυτών που επιβάλλουν στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, που παράγει ανεργία, και δυστυχία.

Σήμερα, όπως και τότε, ο εχθρός φαίνεται πανίσχυρος.

Τότε, η ρωγμή που προκάλεσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή στην οποία κρίνεται το αν η Ευρώπη θα γυρίσει στην βαρβαρότητα της τρομοκρατίας, των κλειστών συνόρων , της διαρκούς ς και της επικράτησης ακροδεξιών λογικών και πολιτικών ή αν θα επικρατήσουν οι αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Για να τιμήσουμε τον αντιδικτατορικό αγώνα και να επαναλάβουμε στους δρόμους την υπόσχεση πως θα δώσουμε σήμερα την μάχη μέχρι το τέλος, καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση και την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δήλωση των βουλευτών Μαγνησίας του

Σε δήλωσή τους οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, με αφορμή την επέτειο για τα 42 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου αναφέρουν: “Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα έχει καταγραφεί στην συλλογική μνήμη ως κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας και του λαού απέναντι στην υποτέλεια και την τυραννία. Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη.

Τότε, κάποιοι εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές μαζί με τον λαό της Αθήνας αγωνίστηκαν και κάποιοι από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή πίσω από την πύλη κάτω από τις ερπύστριες του τανκ για την ελευθερία.

Οι νέοι είχαν πάντα μια υπαρξιακή σχέση με την επανάσταση, με το δίκιο, με την ανατροπή…

Σε αυτήν την χώρα που για τους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών οι νέοι ήταν αόρατοι, σε αυτήν την χώρα που στους κάτω των 30 δεν επιτράπηκε ποτέ να ζήσουν και να δημιουργήσουν πραγματικά, σε αυτήν την χώρα που το αγαθό της παιδείας δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ μεταπολιτευτικά ως ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα, σε αυτήν την χώρα που η σχέση των νέων με την πολιτική τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε πλήρως, στόχος μας είναι να επαναφέρουμε με την πολιτική μας στο προσκήνιο τους νέους, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα δημοκρατικής και παραγωγικής αναγέννησης της χώρας, που θα έχει επίκεντρο τη ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ένα ανοιχτό και δημοκρατικό σχολείο πραγματικό εργαστήρι παραγωγής κριτικής και ελεύθερης σκέψης, και που θα αποβλέπει στην ενός κοινωνικού συστήματος που δεν θα λειτουργεί περιφρονητικά για την γνήσια πολιτικοποίηση και δεν θα αφήσει τη γενιά αυτή και τις επόμενες να χαθούν μέσα στην ήττα και την λήθη.

Σήμερα που οι νοσταλγοί των αυταρχικών καθεστώτων κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους στον δημόσιο βίο, εκμεταλλευόμενοι την εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση που έφεραν οι πολιτικές των τελευταίων ετών, ο ωραίος αγώνας των νέων του Πολυτεχνείου για και ελευθερία ας φωτίζει τον αγώνα του λαού μας για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό και σε ανιστόρητες λογικές όπως η θεωρία των δύο άκρων.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση