Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Σκιάθο για το θέμα του τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Σκιάθο για το θέμα του τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Σκιάθο για το θέμα του τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο την Σκιάθο και συζήτησε με εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων, Καταστηματαρχών Εστιατορίων και λοιπών επαγγελματιών σχετικά με την αναστάτωση που έφεραν στον χώρο του τουρισμού οι τελευταίες εξελίξεις στην χώρα και τις προτεινόμενες λύσεις για ένα ομαλότερο τουριστικό καλοκαίρι στα νησιά μας.

Άμεση ήταν η ενεργο των θεσμικών οργάνων και των ίδιων των επιχειρηματιών της εστίασης και των ξενοδόχων της Σκιάθου, προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην . Με την στάση τους και τις εξηγήσεις που παρείχαν στους , ιδιαίτερα τους αλλοδαπούς, πέτυχαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που υπήρξαν, αν και το κλίμα από την πλευρά των επισκεπτών ήταν επίσης θετικό. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Σκιάθο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και εκπροσώπους της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου.

Σημειώνεται ότι για την Κυριακή 28 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένη ημερίδα από την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Σκοπέλου και Αλοννήσου και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με στόχο την οργάνωση, και προβολή του τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων και σκοπό την από κοινού προβολή των τριών νησιών ως τουριστικού προορισμού, η οποία όμως τελικά αναβλήθηκε λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης βρέθηκε στο νησί της Σκιάθου, δράττοντας την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους για το επόμενο διάστημα κι εφ' όσον η κατάσταση στην εξομαλυνθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε να μετατεθεί η εκδήλωση για τα τέλη Σεπτεμβρίου και συζητήθηκαν οι στόχοι που θα πρέπει να τεθούν για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων προβολής των Βορείων Σποράδων σε περισσότερους προορισμούς και σε μεγαλύτερο τουριστικό κοινό.

Ο κ. Μπασδάνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, κ. Μάκη Κουκουλάκη, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου κ. Κυριάκο Καραστατήρα, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης κ. Αθανάσιο Ζλατούδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Παντοπωλών Σκιάθου (COOP) κ. Εμμανουήλ Κανταράκια και τον αντιπρόσωπο του μεγαλύτερου μέρους των τουριστικών πρακτόρων κ. Αλέξανδρο Ευσταθίου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι που πρέπει να τεθούν και να προετοιμαστεί η υλοποίησή τους, αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα.

Από τον κ. Κουκουλάκη – και δεδομένου ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς των Σποράδων συναινούν στη δημιουργία ενός κοινού Φορέα προβολής – αναλύθηκαν τα σχέδια που υπάρχουν για σύναψη συνεργασιών με άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα η που θα μπορούσε να μετατραπεί σε transit περιοχή για τις Σποράδες. Επίσης, συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Σκιάθου με την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών που θα «προμηθεύουν» με τουρίστες και τα τρία νησιά, αλλά και η συνεργασία με το της έας Αγχιάλου.

Άλλοι στόχοι, με τους οποίους συμφώνησε και ο κ. Μπασδάνης, ήταν το «άνοιγμα» σε νέες τουριστικές αγορές, όπως η , και η ανάδειξη των Β. Σποράδων ως προορισμού μέσω του place marketing.

Ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, εξάλλου, υπογραμμίζοντας πως το θα βρίσκεται πάντα αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την τουριστική ανάπτυξη των Σποράδων, πρότεινε την ένταξη των νησιών στα επιχειρηματικά πλάνα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε, επιπλέον, ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ομοφωνία και κοινή «γραμμή» δράσεων από τα νησιά, τονίζοντας ότι η κοινή προσπάθεια θα αποφέρει περισσότερα οφέλη, τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης τουριστών, όσο και από την άποψη της εισροής χρημάτων από προγράμματα ευρωπαϊκής προέλευσης.

Παράλληλα, και με αφορμή την ανησυχία που εκφράζεται για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας, ο κ. Μπασδάνης συνεχάρη τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών για την ψύχραιμη στάση τους, που συνδράμει στη διατήρηση του καλού κλίματος με τους τουρίστες που ήδη βρίσκονται στο νησί. Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης. Πάντως, οι εκπρόσωποι της Εστίασης και των Ξενοδόχων υπογράμμισαν πως και οι

αλλοδαποί τουρίστες από την πλευρά τους είναι ήρεμοι, δεδομένου ότι στους περισσοτέρους είναι γνώριμο το περιβάλλον της Σκιάθου λόγω και των επανειλημμένων επισκέψεών τους στο νησί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση