Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο «Πολιτισμός των Γεύσεων» όχημα ανάπτυξης του τουρισμού στη Μαγνησία
Ο  «Πολιτισμός των Γεύσεων» όχημα ανάπτυξης του τουρισμού στη Μαγνησία

Ο «Πολιτισμός των Γεύσεων» όχημα ανάπτυξης του τουρισμού στη Μαγνησία

Στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2016», του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», υλοποιεί εφέτος δράσεις και εκ με κεντρικό τίτλο:«Μάγνητες και ο των γεύσεων».

Ο φορέας, πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής.

Όλες οι δράσεις εντάσσονται στην συνεχή προσπάθειας για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

Επιλέχθηκε ο «Πολιτισμός των Γεύσεων» έναντι άλλων εναλλακτικών δράσεων κυρίως διότι το προϊόν, καλό Μαγνησιώτικο φαγητό και κρασί, υπάρχει. Κατά συνέπεια στη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος δεν απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και πάγια, αλλά σχετικά μικρές επενδύσεις σε ενέργειες μάρκετινγκ.

“Αν προσεγγίσουμε συστηματικά τη σύνδεση των γεύσεων, του πολιτισμού και τουρισμού και την εντάξουμε σε ένα συνολικό σχεδιασμό μάρκετινγκ, γρήγορα θα ανακαλύψουμε ότι αποκτούμε ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και τελικά για την οικονομία του τόπου μας” αναφέρουν οι διοργανωτές και προσθέτουν: ” Η όλη αυτή δραστηριότητά μας, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και την πολιτική του τουρισμού στη δρομολόγηση των αναγκαίων δράσεων.

Με ιδέες και πληροφορίες, προτρέπει τους που διαμορφώνουν τη γαστρονομική προσφορά -από τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες, μέχρι τους οινοποιούς και τους εμπόρους-σε άμεση βελτίωση. Ελπίζουμε ότι όλες αυτές οι δράσεις μας θα συμβάλλουν στην προσπάθεια να παρουσιάσει η Μαγνησία στο άμεσο μέλλον, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά και να προσελκύσει νέους επισκέπτες”.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η παρούσα πρόταση, σε συνεργασία με τον πασίγνωστο Βασίλη Καλλίδη , που εστιάζοντας στην προβολή της γαστρονομία της περιοχής μας , συνοδεύει δεκατέσσερεις αναγνωρισμένους δημοσιογράφους του χώρου από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σε μια τετραήμερη επίσκεψη στην περιοχή.

Στην ενέργεια αυτή θα έχουμε σαν συμπαραστάτες τους:
ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ.
ΟΡΓΑΝΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ο.Λ.Β.)
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»
Α.Ε.
ΕΒΟΛ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΡΑΚΑΣ
και πολλές ακόμη τοπικές επιχειρήσεις επισιτισμού.

Ο Βασίλης Καλλίδης με μια ομάδα καλεσμένων δημοσιογράφων γεύσης και ταξιδιού ( 14 άτομα) θα επισκεφθεί την περιοχή μας το τετραήμερο 7, 8, 9 και 10 Ιουλίου 2016. Η διαμονή τους και η , θα γίνει από , ξενώνες και εστιατόρια που με θα τους παρέχουν δωμάτια και γεύματα.

Αναλυτικά στοιχεία για την σύλληψη της ιδέας, τους στόχους του και τις προοπτικές της αναπτυξιακής αυτής δράσης θα αναλύσουν, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα κ. Ιγνάτιος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» μαζί με εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων αύριο Τρίτη 5/7 στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση