Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο αυξάνει τη παραγωγική δυναμικότητα
Ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο αυξάνει τη παραγωγική δυναμικότητα

Ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο αυξάνει τη παραγωγική δυναμικότητα

O Luca Barilla,αναπληρωτής πρόεδρος της φερώνυμης ιταλικής βιομηχανίας,επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Barilla Hellas στο Βόλο,με αφορμή την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης στον μύλο.Η επένδυση αυτή ξεπέρασε το 1,2 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η ιταλική εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε 6 μήνες και περιελάμβανε,μεταξύ άλλων,την εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής για σιμιγδάλι ολικής άλεσης και την τοποθέτηση μηχανημάτων νέας,προηγμένης τεχνολογίας,που θα οδηγήσουν σε μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας,η οποία απαιτείται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, κατά 15% επιπλέον.Σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα,ο Μύλος στο Βόλο έχει ήδη καταγράψει αξιόλογες επιδόσεις,καθώς από το 2012 η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί κατά 20% και η κατανάλωση νερού κατά 62%.

Ο διευθυντής του Μύλου,Τάσος Κοτζιάς,δήλωσε:«Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης,διαρκούς προσπάθειας για διεύρυνση της συνεργασίας μας με τους Ελληνες ,διαρκούς έρευνας για ακόμα καλύτερο ελληνικό .Η καινούργια επένδυση έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες που κάνουμε αυτά τα 15 χρόνια ανοίγοντας νέες προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Με τη νέα γραμμή παραγωγής ο Μύλος της Barilla Hellas στον Βόλο αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα κατά 33% και πλέον θα μπορεί να παράγει περίπου 63.000 τόνους σιμιγδάλι από 48.000 τόνους που ήταν μέχρι σήμερα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση