Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο Κων. Μαραβέγιας για μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου και το κλιμάκιο Δρυμώνα
Ο Κων. Μαραβέγιας για μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου και το κλιμάκιο Δρυμώνα

Ο Κων. Μαραβέγιας για μετεγκατάσταση της Π.Υ. Βόλου και το κλιμάκιο Δρυμώνα

Με δύο ιεραρχημένα αιτήματα που αφορούν σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της ς και κατ΄ επέκταση την  πυροπροστασία στον ομό, συναντήθηκε ο ς ς της έας Δημοκρατίας  Κων. Μαραβέγιας με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  Ευάγγελο Τουρνά.

Ο κ. Μαραβέγιας, αναγνωρίζοντας την τεράστια εμπειρία του κ. Τουρνά ως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και την τριβή του με την δημόσια και τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσίασε στον υφυπουργό δύο ζητήματα που αφορούν στον τομέα της προετοιμασίας του μηχανισμού πυρόσβεσης, ιδιαίτερα καθοριστικά στην εποχή της κλιματικής ς.

Το πρώτο αίτημα αφορά την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα σε Πυροσβεστικό Σταθμό, με την ανάλογη στελέχωση και μέσα, ώστε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις αυξημένες ανάγκες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσιακή δομή καλύπτει όχι μόνο ολόκληρη την επαρχία Αλμυρού, με μεγάλες ορεινές και δασώδεις εκτάσεις, αλλά και σημαντικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου – Θεσσαλονίκη.

«Ήδη η κλιματική αλλαγή», τόνισε ο Κων. Μαραβέγιας, «με ακραία φαινόμενα όπως ο “Ιανός” και οι πληγές που άφησε στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μαγνησίας, δημιουργεί νέες συνθήκες και ανάγκες για προετοιμασία σε μέσα, προσωπικό και πολιτικές πρόληψης. Κυρίως όμως γίνεται επιτακτική η ανάγκη να ξαναδούμε οργανογράμματα, να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις δεκαετιών και να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο μηχανισμό για την δασοπροστασία, την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία».

Το δεύτερο ζήτημα το οποίο έθεσε ο ς Μαγνησίας στον κ. Τουρνά, αφορά στη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε μια σύγχρονη εγκατάσταση, κοντά στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου.

«Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και θα αναβαθμίσει τις  πυροσβεστικές υπηρεσίες με μεγαλύτερη αμεσότητα και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, ζητώντας από τον υφυπουργό να συμβάλει με το ενδιαφέρον του στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση