Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας

 

Με την δέουσα λαμπρότητα η Εκκλησία και το Έθνος θα εορτάσουν και φέτος την διπλή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την 25η Μαρτίου 1821.

 

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική  Εκκλησία θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, ενώ στις 10μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Δοξολογία

Στις 11π.μ. ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή, στονΜητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Στις 11.30π.μ. θα τελέσει το επίσημο τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου και αμέσως μετά, θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

 

Στην Ιερά την του Ευαγγελισμού πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Γ. Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση