Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια
Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια

Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια

Την Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού.  Μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε τα εγκώμια. Δεν θρηνούμε έναν νεκρό. Η πηγή της ζωής δεν είναι δυνατόν να δεσμευθεί από τον θάνατο. Θρηνούμε τον δικό μας πνευματικό θάνατο. Θρηνούμε τη δική μας ανικανότητα να αγαπήσουμε τον Θεό. Θρηνούμε για την ανυπακοή και τις αμαρτίες μας και παρακαλούμε το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας να μάς σώσει και να μάς λυτρώσει από αυτήν την τραγική μοίρα.

 Την Μεγάλη Παρασκευή ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο, στη 1.30 μ.μ. Η περιφορά του Επιταφίου στοπαλαιό Κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ.

Νωρίτερα, στις 3 μ.μ. θα τελεστεί η Αποκαθήλωση στον Λόφο της ς Ξενιάς, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό . Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός , υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μιχ. Μελέτη.

 Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι των Ιερών Ναών , Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Βόλου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει επικαίρως.

Εκ του ραφείου Τύπου

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση