Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια
Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια

Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια

Την Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού.  Μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε τα εγκώμια. Δεν θρηνούμε έναν νεκρό. Η πηγή της ζωής δεν είναι δυνατόν να δεσμευθεί από τον θάνατο. Θρηνούμε τον δικό μας πνευματικό θάνατο. Θρηνούμε τη δική μας ανικανότητα να αγαπήσουμε τον Θεό. Θρηνούμε για την ανυπακοή και τις αμαρτίες μας και παρακαλούμε το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας να μάς σώσει και να μάς λυτρώσει από αυτήν την τραγική μοίρα.

 Την Μεγάλη Παρασκευή ο   κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο, στη 1.30 μ.μ. Η περιφορά του Επιταφίου στοπαλαιό Κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ.

Νωρίτερα, στις 3 μ.μ. θα τελεστεί η Αποκαθήλωση στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου . Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός χορός, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Μιχ. Μελέτη.

 Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, και Μεταμορφώσεως Βόλου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει επικαίρως.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση