Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια
Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια

Ο Επιτάφιος Θρήνος – Ο Επιτάφιος στα δύο Κοιμητήρια

Την η Εκκλησία παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού.  Μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε τα εγκώμια. Δεν θρηνούμε έναν νεκρό. Η πηγή της ζωής δεν είναι δυνατόν να δεσμευθεί από τον θάνατο. Θρηνούμε τον δικό μας πνευματικό θάνατο. Θρηνούμε τη δική μας ανικανότητα να αγαπήσουμε τον Θεό. Θρηνούμε για την ανυπακοή και τις αμαρτίες μας και παρακαλούμε το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας να μάς σώσει και να μάς λυτρώσει από αυτήν την τραγική μοίρα.

 Την ο   κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο , στη 1.30 μ.μ. Η περιφορά του Επιταφίου στοπαλαιό της Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ.

Νωρίτερα, στις 3 μ.μ. θα τελεστεί η Αποκαθήλωση στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός , υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μιχ. Μελέτη.

 Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, και Μεταμορφώσεως Βόλου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει επικαίρως.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση