Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχάλης Μιτζικός για ΣΥΡΙΖΑ και δημοψήφισμα
Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχάλης Μιτζικός για ΣΥΡΙΖΑ και δημοψήφισμα

Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μιχάλης Μιτζικός για ΣΥΡΙΖΑ και δημοψήφισμα

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη ” και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Μιτζικός, εκφράζοντας την θέση του σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα αναφέρεται σε “παιχνίδι ζαριών” του ΣΥΡΙΖΑ, επιζήμιο για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Η αναφορά του Μ. Μιτζικού έχει ως εξής:

“Οι τελευταίες ζαριές του ΣΥΡΙΖΑ με το μέλλον της Χώρας μας

Προκάλεσαν πρόωρες εκλογές για να καταλάβουν γρήγορα την εξουσία. Προεκλογικά υποσχέθηκαν στον Ελληνικό λαό παραμονή στο και στην Ευρώπη. Ο λαός τους πίστεψε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία. Έσκιζαν τα ιμάτιά τους για το μέτρα Χαρδούβελη περίπου 1 δις αλλά θα βγαίναμε στις Αγορές με προληπτική γραμμή στήριξης διότι αυτό σημαινει πραγματική οικονομική ανεξαρτησία και πραγματικό τέλος των Μνημονίων ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας.

Μετά από πέντε μήνες αβεβαιότητας, αστάθειας, αιμορραγίας των Τραπεζών όπου ανεκόπη η όποια πρασπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, ο νάρκισσος κ. Βαρουφάκης προτείνει μέτρα 8 δις εκ των οποίων  93% των μέτρων αποτελούν φόρους.

Το επαναλαμβάνουμε, ο κ. και το τραγελαφικό επιτελείο του, πρότεινε στους εταίρους με υπογραφές και πρωτόκολλα μέτρα-φόρους ύψους 8 δις. Στο άκουσμα αυτών των μέτρων προτεινόμενα από την ίδια την κυβέρνηση, οι κουμμουνιστογενείς συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν και διεμήνυσαν στον κ. Τσιπρα ότι δεν θα στηρίξουν την συμφωνία προτεινόμενη από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Φτάσαμε να βλέπουμε το ΔΝΤ να νουθετεί την κυβέρνηση για λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις.

Εμφανώς εκνευρισμένοι οι εταίροι με το πόκερ και τα παίγνια της ς του κ. Βαρουφάκη πέντε μήνες τώρα, παρατραβούν το σχοινί και φέρνουν πρόταση πιο σκληρή από εκείνη της Κυβέρνησης αν και τα μάζεψαν αργότερα. Ο κ. , άριστος στην επικοινωνία και στο να μοιράζει χαμόγελα, σκεπτόμενος το πολιτικό του μέλλον και βάζοντάς το πάνω από τα συμφέροντα της Χώρας, αρπάζει την ευκαιρία και μεταθέτει την ευθύνη, που βαρύνει όμως θεσμικά και πολιτειακά τον ίδιο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον ελληνικό λαό βάζοντας σε δημοψήφισμα μία πρόταση (η οποία ούτε αποτελεί τελική συμφωνία, ούτε η προκείμενη πρόταση ήταν η τελική και αμετάκλητη των εταίρων) κατά βάση και κατ΄ουσίαν δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Ο κ.Τσίπρας δεν παραδίδει την εντολή ώστε να σχηματισθεί από την παρούσα Βουλή που θα πιστεύει και θα παλέψει ειλικρινώς με τους κανόνες της Ευρώπης για βγεί η Χώρα από το αδιέξοδο, προκυρύσσει δημοψήφισμα με διάγγελμα που εμμέσως εισηγείται στους πολίτες αρνητικά στην τελευταία πρόταση (αλλά υποκρύπτει ότι δεν είναι η τελική) των εταίρων και στέλνει μεταμεσονυχτίως υπουργούς στον Ντράγκι εκλιπαρώντας τον να μην σταματήσει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αιμοδοτούνται κάθε δύο-τρεις μέρες από την ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε θρασυδειλία διότι από μία σίγουρα θετική αυτοπεποίθηση αμέσως μετά τις εκλογές, διαβλέποντας όμως ότι το πλαίσιο μιας επερχόμενης συμφωνίας δεν είναι συμβατό με το προεκλογικό του πρόγραμμα με το οποίο παραπλάνησε τον λαό και με τις διαθέσεις πολλών βουλευτών του που επιδιώκουν σταθερά επιστροφή στη δραχμή, ακόμη και αν χρειαστεί έξοδο από την Ευρώπη, δείλιασε, έκανε πίσω και μεταθέτει την ευθύνη στον λαό για να πάρει εκείνος την ευθύνη μίας αποτυχημένης βαρουφάκειας ατέρμονης ς.

Αποδεικνύονται αδαείς στο τρόπο λειτουργίας των θεσμών της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να απομονώσουν τραγικά τη Χώρα μας.

Ανεύθυνοι, διότι δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη των αποτυχιών τους και προσπαθούν να την μετακυλίσουν στους πολίτες μέσω του δημοψηφίσματος το οποίο υπό τις παρούσες περιστάσεις λειτουργεί άκρως διχαστικά στον λαό μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να παίξει εξ΄αρχής τη Χώρα μας στα ζάρια. Η απόφαση για δημοψήφισμα,  όπως διαφαίνεται, αποτελεί μία από τις τελικές ζαριές του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη της Χώρας. Ευχόμαστε ειλικρινώς να μην αποδειχθούν κάλπικες οι ζαριές του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της Πατρίδος μας και των πολιτών της.

(Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν είναι γνωστό αν οι εταίροι αποσύρουν τελικώς την προκείμενη πρότασή τους για της Χώρας. Σε περίπτωση που αποσύρεται οριστικώς η πρόταση των εταίρων, το προκυρυχθέν δημοψήφισμα – κόστους 110.000.000 – δεν θα έχει πλέον αντικείμενο και τότε ο κ. Τσίπρας και οι λοιποί του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν με τα (κάλπικα) ζάρια τους στα χέρια. Τις ζαριές τους όμως τις πληρώνει η Χώρα και μάλιστα ακριβά).”

 

Μιχάλης Μιτζικός

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη ”,
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση