Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ο ΕΟΤ επένδυσε στη Μαγνησία
Ο ΕΟΤ επένδυσε στη Μαγνησία

Ο ΕΟΤ επένδυσε στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κώστας Κατσιγιάννης στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Βόλο

Ο σεισμός του 1955 στο Βόλο, ήταν η αφορμή ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, (ΕΟΤ), να επενδύσει με την  κατασκευή έξι ξενοδοχείων στο νομό Μαγνησίας, όπως δε συνέβη σε καμία άλλη περιοχή της χώρας. Την αποκάλυψη έκανε στην παρουσίαση του βιβλίου του ο  Κώστας Κατσιγιάννης, πολιτικός μηχανικός , πρώην γενικός διευθυντής ΕΟΤ.

Το βιβλίο του κ. Κατσιγιάννη με τίτλο «Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού» – ταξίδι στο χρόνο», παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πεδίον Άρεως) και μίλησαν  οι  Παντελής Λαζαρίδης, τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τέως γ.γ. του ΕΟΤ, Χάρης Κοκκώσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επίσης τέως γ.γ. του ΕΟΤ και η  Άσπα Γοσποδίνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αλέξιος Δέφνερ.

Ακολούθησε ο τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τέως γ.γ. του ΕΟΤ Παντελής Λαζαρίδης, , ο οποίος αναφέρθηκε στη προσωπική του σχέση, αλλά και με το συγγραφέα, ενώ αποκάλυψε πολλά πολιτικά  παραλειπόμενα τόσο από τον Οργανισμό, όσο και από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για το στίγμα του ΕΟΤ, όλα αυτά τα χρόνια στη ελληνική κοινωνία και μίλησε ο Χάρης Κοκκώσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επίσης τέως γ.γ. του ΕΟΤ.

Τόνισε δε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο κ. Κατσιγιάννης περιγράφει κα αναλύει γεγονότα τόσο από την σκοπιά του μηχανικού, όσο και από την πλευρά του ανώτατου υπηρεσιακού παράγοντα.

«Ο ΕΟΤ δίδαξε στην ελληνική κοινωνία και πως είναι ο ποιοτικός τουρισμός», δήλωσε η   Άσπα Γοσποδίνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία προχώρησε σε σημαντικές αναφορές για τα ξενοδοχεία Ξενία που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του ΕΟΤ σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας ο για το βιβλίο του, αναφέρθηκε στην έρευνα που πραγματοποίησε όλα αυτά τα χρόνια για τη συλλογή των ιστορικών στοιχείων, για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν ιστορικές στιγμές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την προσφορά του ΕΟΤ στο νομό. Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω του ισχυρού σεισμού του 1955 ο ΕΟΤ κατασκεύασε τα Ξενία Βόλου, Πορταριάς, Σκιάθου, Σκοπέλου, Τσαγκαράδας, το χάνι του Πηλέα, ενώ δημιούργησε και την οργανωμένη πλαζ των Αλυκών.

Επίσης κατέθεσε τις μαρτυρίες του για την αγορά τριών αρχοντικών – ξενώνων στη Μακρινίτσα, τη μετατροπή τους σε ξενώνες και τη λειτουργία τους από τις του ΕΟΤ, ενώ δεν ξέχασε και τις αστοχίες που υπήρξαν από πλευράς Οργανισμού, όπως το περιβόητο γκολφ της Σκιάθου, για το οποίο προχώρησε μόνο η πρώτη φάση της κατασκευής του και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Τέλος, για την προσφορά του ΕΟΤ αλλά και σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό της Μαγνησίας, αναφέρθηκε σε σύντομο χαιρετισμό του και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας  .

Σημειώνεται ότι το νέο βιβλίο του Κώστα Κατσιγιάννη, πολιτικού μηχανικού , πρώην γενικού διευθυντή ΕΟΤ, με τίτλο «Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού» – ταξίδι στο χρόνο» εκδόθηκε από τον ίδιο στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 και σε αυτό ξετυλίγεται η του ελληνικού τουρισμού από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας με γεγονότα, πρόσωπα και πολιτικές που κατά καιρούς εφαρμόστηκαν στο σημαντικό τομέα του τουρισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

  • Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο… - https://t.co/lb2YE5WlAn -

  • Συνάντηση διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων- υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων - https://t.co/0UHd0guIrp -

"Αλιεύοντας" την είδηση