Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » O δεκάλογος του καταναλωτή
O δεκάλογος του καταναλωτή

O δεκάλογος του καταναλωτή

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα του καταναλωτή (15 Μαρτίου), η Ένωση Καταναλωτών Βόλου δημοσιοποιεί το δεκ του καταναλωτή.

 1. Βιώσαμε τη πιο διαδεδομένη και παράλογη ασθένεια της εποχής μας. Τον υπερκαταναλωτισμό. Ζούμε υπερχρεωμένοι εξαιτίας αγορών που ίσως δεν χρειαζόμασταν, νιώθουμε δυστυχισμένοι προσπαθώντας να καλύψουμε ανάγκες που δεν είχαμε.

 2. Προγραμματίζουμε τις αγορές μας ανάλογα με τα μας. Αποφεύγουμε τις πιστωτικές και τα καταναλωτικά δάνεια γιατί πληρώνουμε μέχρι και 20% ακριβότερα.

 3. Κάνουμε έρευνα αγοράς επιβραβεύοντας τα φτηνότερα καταστήματα και μποϋκοτάροντας τα προϊόντα που ανατιμώνται. Στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα, την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις που εμπιστευόμαστε. Ζητάμε αποδείξεις για όλες τις αγορές μας.

 4. νωρίζουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στις υπηρεσίες και στις αγορές προϊόντων π.χ. ψιλά γράμματα, ελαττωματικά προϊόντα, δικαίωμα υπαναχώρησης.

 5. Η σωστή διατροφή συνεπάγεται καλή υγεία γι' αυτό καταναλώνουμε φυσικά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, σπιτικό φαγητό) και βιολογικά προϊόντα. Τα τυποποιημένα τρόφιμα περιέχουν συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, πολύ αλάτι ή ζάχαρη και είναι ακριβότερα.

 6. Επιλέγουμε ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες. Προτιμούμε προϊόντα με το σήμα συμμόρφωσης CE, την οικο ετικέτα ecolabel της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α, Α+, Α++.

 7. Προστατεύουμε το και κάνουμε αν μειώσουμε τις μετακινήσεις μας με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, της ς και του νερού.

 8. Μπορούμε να κόψουμε ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις επικίνδυνες για την υγεία μας και την τσέπη μας συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

 9. Οι υπερχρεωμένοι μπορούμε να ζητήσουμε τη νομική στήριξη της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, Δ. εωργιάδου 177 τηλ. 2421045615, για τη των οφειλών μας.

 10. Καταγγέλλουμε και αντιδρούμε δυναμικά σε κάθε περίπτωση που καταπατούν τα δικαιώματα μας. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Ένωση Καταναλωτών Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση