Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ο Αθ. Λιούπης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Ο Αθ. Λιούπης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Αθ. Λιούπης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

 Για τη σημερινή ημέρα   μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας   Αθανάσιος Λιούπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:«Πριν από 101 χρόνια,  χιλιάδες του Πόντου  ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από το κίνημα των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, αν και μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα, είχε κρατήσει άσβεστο το ελληνικό στοιχείο και είχε αναπτύξει σπουδαίο πολιτισμό, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Τεράστια επίσης, ήταν η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή των διασωθέντων Ελλήνων του Πόντου στην ανόρθωση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους στην άνθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού κατά τον 20ο αιώνα. Μέχρι και σήμερα οι Πόντιοι διατηρούν άσβεστη την παράδοση και συνεχίζουν με περηφάνια και δημιουργούν.

Ο αγώνας για την  επίσημη παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων είναι συνεχής και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε σ’ αυτόν,  ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα ενός ειδεχθούς εγκλήματος , που ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Είναι καθήκον μας να τιμούμε και να μην λησμονήσουμε ποτέ τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ας μετατρέψουμε τη γνώση και την ιστορία ως οδηγό μας για το μέλλον».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση