Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ντοκιμαντέρ για τον παρουσιάζει ο Πολιτιστικός και Τρικερίου. Το Ντοκιμαντέρ αυτό έχει την σφραγίδα του ακάματου κινηματογραφιστή Γιώργου Λαγδάρη και του επιτελείου του, ενώ αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στον κινηματογραφικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ντοκιμαντέρ περιέχει από ολόκληρο τον Δήμο και συμπεριλαμβάνει πράσινα τοπία, πανέμορφες , παραδοσιακά χωριά, αλλά και εδέσματα της τοπικής κουζίνας που συνοδεύονται βέβαια και από το απαραίτητο τσίπουρο.

Περιέχει μία καταπληκτική αλληλουχία εικόνων υψηλής ευκρίνειας, από τον Μουρτιά μέχρι το Τρίκερι, που εναλλάσσονται με εξαιρετική συνέπεια δημιουργώντας ένα πραγματικό οδοιπορικό σ' όλες τις περιοχές του Δήμου. Μπορεί κανείς να μετακινηθεί, από τα του Λαύκου και το φράγμα, μέχρι τις πολυσχιδείς του Παγασητικού κόλπου αλλά και του Αιγαίου Πελάγους και από την κοσμική μέχρι την έντονη θρησκευτική ευλάβεια και την διατήρηση της παράδοσης μέσα από την παρουσίαση της παραδοσιακής χρυσοποίκιλτης γυναικείας φορεσιάς των Τρικέρων.

Επιπλέον, οι υποθαλάσσιες λήψεις παρουσιάζουν πανέμορφες γοργόνες, είτε να χαίρονται το τους, είτε να χαλαρώνουν νωχελικά στην επιφάνεια της ς, προσκαλώντας τους θεατές να χαρούν κι' αυτοί τις ατέλειωτες ομορφιές της ς μαζί τους.

Ο θεατής καθηλώνεται κατά την παρακολούθησή του στην κυριολεξία, ενώ πλημμυρίζει από συναισθήματα έντονης χαράς, θαυμασμού για την φύση και τα επιτεύγματά της, έντονης θρησκευτικότητας και υπερηφάνειας για την ύπαρξη και διατήρηση της πολύτιμης παράδοσής μας. Η εναλλαγή αυτών των συναισθημάτων γίνεται με τον δέοντα τρόπο, ώστε να οδηγεί σ' ένα τέλειο αποτέλεσμα. Ασφαλώς, σημαντική είναι και η εκπληκτική μουσική επένδυση από τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, η οποία δένει απολύτως με την εναλλαγή των εικόνων οδηγώντας αναμφισβήτητα σ' ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Μαλασιώτη ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο Λάγδαρη και το επιτελείο του, ευχόμενη τα καλύτερα για όλου/ες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση