Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ντοκιμαντέρ για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ντοκιμαντέρ για τον παρουσιάζει ο Πολιτιστικός και Σύλλογος Τρικερίου. Το Ντοκιμαντέρ αυτό έχει την του ακάματου κινηματογραφιστή Γιώργου Λαγδάρη και του επιτελείου του, ενώ αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στον κινηματογραφικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ντοκιμαντέρ περιέχει εικόνες από ολόκληρο τον Δήμο και συμπεριλαμβάνει πράσινα τοπία, πανέμορφες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, αλλά και εδέσματα της τοπικής κουζίνας που συνοδεύονται βέβαια και από το απαραίτητο τσίπουρο.

Περιέχει μία καταπληκτική αλληλουχία εικόνων υψηλής ευκρίνειας, από τον Μουρτιά μέχρι το Τρίκερι, που εναλλάσσονται με εξαιρετική συνέπεια δημιουργώντας ένα πραγματικό οδοιπορικό σ’ όλες τις περιοχές του Δήμου. Μπορεί κανείς να μετακινηθεί, από τα του Λαύκου και το φράγμα, μέχρι τις πολυσχιδείς παραλίες του Παγασητικού κόλπου αλλά και του Αιγαίου Πελάγους και από την κοσμική ζωή μέχρι την έντονη θρησκευτική ευλάβεια και την διατήρηση της παράδοσης μέσα από την παρουσίαση της παραδοσιακής χρυσοποίκιλτης γυναικείας φορεσιάς των Τρικέρων.

Επιπλέον, οι υποθαλάσσιες λήψεις παρουσιάζουν πανέμορφες γοργόνες, είτε να χαίρονται το μπάνιο τους, είτε να χαλαρώνουν νωχελικά στην επιφάνεια της θάλασσας, προσκαλώντας τους θεατές να χαρούν κι’ αυτοί τις ατέλειωτες ομορφιές της θάλασσας μαζί τους.

Ο θεατής καθηλώνεται κατά την παρακολούθησή του στην κυριολεξία, ενώ πλημμυρίζει από συναισθήματα έντονης χαράς, θαυμασμού για την και τα επιτεύγματά της, έντονης θρησκευτικότητας και υπερηφάνειας για την ύπαρξη και διατήρηση της πολύτιμης παράδοσής μας. Η εναλλαγή αυτών των συναισθημάτων γίνεται με τον δέοντα τρόπο, ώστε να οδηγεί σ’ ένα τέλειο . Ασφαλώς, σημαντική είναι και η εκπληκτική μουσική επένδυση από τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, η οποία δένει απολύτως με την εναλλαγή των εικόνων οδηγώντας αναμφισβήτητα σ’ ένα τέλειο .

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Μαλασιώτη ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο Λάγδαρη και το επιτελείο του, ευχόμενη τα καλύτερα για όλου/ες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση