Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Nτύνομαι.. τρώω.. κάνω τουρισμό.. ελληνικά»
«Nτύνομαι.. τρώω.. κάνω τουρισμό.. ελληνικά»

«Nτύνομαι.. τρώω.. κάνω τουρισμό.. ελληνικά»

Ιδιαίτερη ήταν η σημερινή βραδιά στο “Volos Palace”, με την εκδήλωση για την προβολή των στόχων που πραγματοποιεί το Κίνημα Πολιτών: «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», σε συνεργασία με το Μαγνησίας και τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε-μεταξύ άλλων-πως τον συγκινούν βαθύτατα όλες οι ανθρώπινες δράσεις που πηγάζουν από όπως ακριβώς διακήρυξε ο Χριστός πάνω στον Σταυρό Του καθώς και η σύναψη δεσμών εμπιστοσύνης που στοχεύουν στην ωφέλεια ολόκληρης της κοινωνίας.

Σε άλλο σημείο είπε πως η πραγματική πρωτοπορία του εγχειρήματος αυτού δεν είναι τόσο η αλλαγή ενός καταναλωτικού ήθους, όσο η επιστροφή σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες με την ένωση του ανθρώπου με τη γή του και πρόσθεσε: « Το να εκτιμούμε τον θησαυρό της Μαγνησίας και της μάνας γης που μας προσφέρει τόσα πολύτιμα αγαθά παράλληλα κρατάμε και ζωντανή τη σχέση του ανθρώπου με τον τόπο του, απομακρύνοντας το «εγώ» και τονίζοντας το «εμείς».

Τέλος επισήμανε πως με ενθουσιασμό και ακράδαντη πίστη στην επιτυχία των στόχων του κινήματος επιθυμεί να φανεί χρήσιμος στη πρόσκληση των φορέων ως επικεφαλής και ευελπιστεί για νέες δράσεις, νέους οραματισμούς και νέες ευκαιρίες που συνδυάζουν της διαχρονική της αλήθειας με το «σήμερα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστ. δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή του στην ημερίδα καθώς αποτελεί-όπως εξήγησε- ένα ξεκίνημα για τη δημιουργίας μιας ισχυρής καταναλωτικής συνείδησης στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές .

«Παρά τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δημιουργούνται νέες ιδέες και εγχειρήματα για την αναβάθμιση της ελληνικής ς με την ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. και πρόσθεσε: «Η αθρόα εισαγωγή προϊόντων δημιούργησε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τη χώρα μας με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα ο ανταγωνισμός με τις διεθνείς αγορές και οι ελληνικές να παλεύουν καθημερινά για να διασφαλίσουν όχι μόνο τη βιωσιμότητα τους αλλά και να ενισχύσουν με στρατηγικές επενδύσεις την ανταγωνιστική τους θέση.

Προκειμένου όμως η ελληνική να είναι ικανή να σταθεί δυναμικά στα πόδια της, σαφώς και επιβάλλεται η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και η δημιουργία μιας ισχυρής καταναλωτικής συνείδησης που θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας καθώς και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Μάλιστα δημιουργήθηκε και η χρήση ενός κοινού «ελληνικού σήματος» που αφορά στη διάκριση προέλευσης παρέχοντας ποιότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Τέλος τόνισε ότι «αν ο καθένας μας αγόραζε καθημερινά 6 ευρώ ελληνικά προϊόντα αντί για ξένα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας θα εξαλειφόταν».

Ο πρόεδρος του κινήματος «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Μαγνησία είναι μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά την απασχόληση, καθώς από τις αρχές του 2011 έως και σήμερα έχουν κλείσει 6.000 επιχειρήσεις και έχει απομειωθεί η παραγωγική δυναμικότητα κατά 2.000 επιχειρήσεις.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως «σαφώς και έχει πληγεί κυρίως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και γι' αυτό εμείς είμαστε σήμερα εδώ, διότι θέλουμε να περάσουμε το ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των ελληνικών τοπικών προϊόντων έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής εξάλειψης.»

Παρόντες στην αποψινή εκδήλωση ήταν –μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. και ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, που απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γ. Καββαθάς κ.ά.

katanal2

katanal1 (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση