Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας
Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Νομοθετική για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ. Στασινό ,με την οποία τον καλεί να στηρίξει το αίτημά του.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρεται: “Σε επιστολή που αποστείλαμε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας, ζητήσαμε να υλοποιηθεί η δέσμευσή του να ακυρώσει στην πράξη το τυφλό εισπρακτικό σχέδιο επιβολής και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων, εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο -ΤΣΜΕΔΕ.

Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Εργασίας στα τέλη Μαρτίου 2015, μετά την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την αρνητική απόφαση που ακολούθησε για το θέμα των αναδρομικών αυξήσεων στις εισφορές, είχε δεσμευτεί ότι θα επιλύσει το θέμα με νομοθετική

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τις ενέργειες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας.

Γνωρίζετε άλλωστε ότι η υποχρέωση πληρωμής των ασφαλίστρων του τρέχοντος εξαμήνου έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015 και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η πρόθεση του ταμείου σχετικά με τα των αυξημένων εισφορών.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας, ζητεί από την πλευρά σας να στηρίξετε το αίτημά του, για την άμεση υλοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία όπως αναφέρθηκε, την περίοδο μετάβασης στο νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικών κατηγοριών του -ΤΣΜΕΔΕ, δεν θα εφαρμοστούν και θα ακυρωθούν στην πράξη τυχόν καταλογισμοί των εξωπραγματικών αναδρομικών αυξήσεων και εισφορών, των προηγούμενων ετών, και να γίνει μέσα στο χρονικό όριο της παράτασης του εξαμήνου, ώστε να μην υποχρεωθούν πιθανώς τα μέλη μας να καταβάλουν αναδρομικές οφειλές.

Η κατάσταση την οποία βιώνουν οι μηχανικοί είναι πολύ δύσκολη και πρέπει άμεσα να κινηθούν οι οποίες διαδικασίες για την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης και από την πλευρά σας να υπάρξουν άμεσες ενέργειες.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση