Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας
Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Νομοθετική ρύθμιση για εισφορές μηχανικών ζητά το ΤΕΕ , αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ. Στασινό ,με την οποία τον καλεί να στηρίξει το αίτημά του.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρεται: “Σε επιστολή που αποστείλαμε προς την πολιτική ηγεσία του , ζητήσαμε να υλοποιηθεί η δέσμευσή του να ακυρώσει στην πράξη το τυφλό εισπρακτικό επιβολής και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων, εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ-.

Όπως γνωρίζετε το στα τέλη Μαρτίου 2015, μετά την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την αρνητική απόφαση που ακολούθησε για το θέμα των αναδρομικών αυξήσεων στις εισφορές, είχε δεσμευτεί ότι θα επιλύσει το θέμα με νομοθετική ρύθμιση

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τις ενέργειες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας.

Γνωρίζετε άλλωστε ότι η υποχρέωση πληρωμής των ασφαλίστρων του τρέχοντος εξαμήνου έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015 και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η πρόθεση του ταμείου σχετικά με τα αναδρομικά των αυξημένων εισφορών.

Το , ζητεί από την πλευρά σας να στηρίξετε το αίτημά του, για την άμεση υλοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία όπως αναφέρθηκε, την περίοδο μετάβασης στο νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικών κατηγοριών του ΕΤΑΑ-, δεν θα εφαρμοστούν και θα ακυρωθούν στην πράξη τυχόν καταλογισμοί των εξωπραγματικών αναδρομικών αυξήσεων και εισφορών, των προηγούμενων ετών, και να γίνει μέσα στο χρονικό όριο της παράτασης του εξαμήνου, ώστε να μην υποχρεωθούν πιθανώς τα μέλη μας να καταβάλουν αναδρομικές .

Η κατάσταση την οποία βιώνουν οι μηχανικοί είναι πολύ δύσκολη και πρέπει άμεσα να κινηθούν οι οποίες διαδικασίες για την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης και από την πλευρά σας να υπάρξουν άμεσες ενέργειες.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

  • Απείλησε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη χώρου που μισθώνει #ΟμάδαΔΙΑΣ - https://t.co/4KhIAHMTlB -

"Αλιεύοντας" την είδηση