Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος
Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος

Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος

Έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης θα αποκτήσει η Αλόννησος μετά από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού της προέγκρισης συμβασιοποίησης του έργου “Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό ” το οποίο έχει προϋπολογισμό 631.500,00 ευρώ. Κύριος του έργου είναι ο Αλοννήσου.

Πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην θέση «Αλώνια» πλησίον του νεκροταφείου στη . Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα με αποτέλεσμα την 86 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη διευκόλυνση των επισκεπτών ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: “Οι αναπλάσεις στον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης στη Χώρα της Αλοννήσου αποτελούν ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νησί. Το έργο προϋπολογισμού 631.000 ευρώ αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις θέσεις στάθμευσης και να παρέχει σε κατοίκους, επισκέπτες αλλά και σε ΑμεΑ ένα σύγχρονο υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στη δυσμενή συγκυρία για τη χώρα μας, συνεχίζουμε με μικρά και μεγάλα να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών, να αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν με σύγχρονες υποδομές και να τονώνουμε οικονομικά την τοπική αγορά, παρέχοντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή του νησιού και το δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη για τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση