Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος
Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος

Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος

Έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης θα αποκτήσει η μετά από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού της προέγκρισης συμβασιοποίησης του έργου “Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου” το οποίο έχει προϋπολογισμό 631.500,00 ευρώ. Κύριος του έργου είναι ο .

Πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην θέση «Αλώνια» πλησίον του νεκροταφείου στη Χώρα Αλοννήσου. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα με αποτέλεσμα την δημιουργία 86 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη διευκόλυνση των επισκεπτών ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας τόνισε τα εξής: “Οι αναπλάσεις στον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης στη Χώρα της Αλοννήσου αποτελούν ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νησί. Το έργο προϋπολογισμού 631.000 ευρώ αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις θέσεις στάθμευσης και να παρέχει σε κατοίκους, επισκέπτες αλλά και σε ΑμεΑ ένα σύγχρονο υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στη δυσμενή συγκυρία για τη χώρα μας, συνεχίζουμε με μικρά και μεγάλα να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών, να αναβαθμίζουμε το με σύγχρονες και να τονώνουμε οικονομικά την τοπική αγορά, παρέχοντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή του νησιού και το δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη για τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγοραστός- Κολυνδρίνη ενημέρωσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα αθλητικά έργα σε Μαγνησία και Σποράδες… - https://t.co/a87ugCNpg9 -

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση