Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος
Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος

Νέο σύγχρονο πάρκινγκ αποκτά η Αλόννησος

Έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης θα αποκτήσει η μετά από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού της προέγκρισης συμβασιοποίησης του έργου “Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου” το οποίο έχει προϋπολογισμό 631.500,00 ευρώ. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αλοννήσου.

Πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην θέση «Αλώνια» πλησίον του νεκροταφείου στη Χώρα Αλοννήσου. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα με αποτέλεσμα την δημιουργία 86 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη διευκόλυνση των επισκεπτών ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ).

Σε του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: “Οι αναπλάσεις στον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης στη Χώρα της Αλοννήσου αποτελούν ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νησί. Το έργο προϋπολογισμού 631.000 ευρώ αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις θέσεις στάθμευσης και να παρέχει σε κατοίκους, επισκέπτες αλλά και σε ΑμεΑ ένα σύγχρονο πάρκινγκ υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στη δυσμενή συγκυρία για τη χώρα μας, συνεχίζουμε με μικρά και μεγάλα έργα να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών, να αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν με σύγχρονες και να τονώνουμε οικονομικά την τοπική αγορά, παρέχοντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη του νησιού και το δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη για τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση