Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέο σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων
Νέο σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων

Νέο σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων

Σε ετοιμότητ είνι η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μαγνησία ώστε να επέμβει σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων σαν και αυτά που πρόεκυψαν πρόσφατα.

Μετά την σημερινή διευρυμένη σύσκεψη που κάλεσε ο δήμαρχος Βόλου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο διοικητής της Π.Υ. Χαρ. Πόζογλου είπε πως η σύσκεψη έγινε για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες κατά την χειμερινή περίοδο και πρόσθεσε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει και σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα πόλεις πλημμυρίζουν.

Ο κ. Πόζογλου τόνισε ότι η Υπηρεσία είναι πανέτοιμη και ότι τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που διαθέτει θα «μας βγάλει ασπροπρόσωπους».

Να σημειωθεί ότι στην Π.Υ. υφίστανται 10αντλίες οι οποίες χρησιμοποιούνται σε ακραία καιρικά φαινόμενα (στάδιο 3) , ενώ σε πιο δυσμενέστερη κατάσταση η δύναμη ενισχύεται από την Π.Υ. Αργαλαστής, Αλμυρού και

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος Αχ. Μπέος δήλωσε: «μετά την τελευταία έντονη βροχόπτωση με ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πρέπει να καταλάβουν ότι με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Πόσω μάλλον που μια ολόκληρη πόλη έχει σχεδιαστεί για να δεχθεί συγκεκριμένο όγκο νερού, όπως ο πρόσφατος που ήταν πέντε φορές μεγαλύτερος για να τον υποδεχθούν οι αγωγοί των ομβρίων. Για λίγα λεπτά σε ορισμένα σημεία της πόλης που έχουν εντοπιστεί ότι εκεί πλημμυρίζει (Νεάπολη, Αγριά, Δημητριάδος έξω από Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.λπ.).

Ο δήμαρχος Βόλου είπε πως για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς να κατατεθεί ένα σχέδιο πρότασης για το τι μπορεί να γίνει σε αυτά τα σημεία ώστε να μην υπάρξει ξανά τέτοια και κατ' επέκταση στη λειτουργία της πόλης.

Ο κ. Μπέος είπε ακόμη πως θα γίνει αναδιοργάνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο οργανωτικό, με τη συμμετοχή των φορέων όπως η αστυνομία, , λιμενικό κ.λπ. ώστε να συμβάλλουν για να αποκαθίσταται η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και πρόσθεσε: « Ήταν μια σύσκεψη προληπτική μετά από μία εμπειρία έντονων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες στην πόλη.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι δέχθηκα τηλεφώνημα από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Μεταφτσή και από τη ΔΕΥΑΜΒ να δώσω εντολή να ανοίξουν τα φρεάτια της αποχέτευσης. Δηλαδή να σηκώσουν τις σχάρες να φύγουν τα νερά μέσα από εκεί όμως αυτά θα πήγαιναν στο λιμάνι. Εγώ δεν έδωσα τέτοια εντολή. Γιατί δεν έχω μάθει σε τέτοιες λύσεις. Προτιμώ για πέντε δέκα λεπτά να προκληθεί ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο ή να ταλαιπωρηθούν οι , γιατί η δημόσια υγεία είναι πιο σημαντική. Τέτοιες λύσεις ήξεραν να δίνουν οι άνθρωποι . Θέλω να πιστεύω ότι από δω και πέρα δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίζουμε μαζί με συμμετοχή των πολιτών».

Ο κ. Μπέος είπε ακόμη πως επικαιροποιημένο σχέδιο χρειάζεται να κάνει τόσο η ΔΕΥΑΜΒ όσο και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μετά την έντονη βροχόπτωση και συμπλήρωσε πως αναμένει εκθέσεις και προτάσεις μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει στο Πολεοδομικό Συγκρότημα τόνισε πως η πολιτική θα αναδιοργανωθεί πλήρως και πρόσθεσε: « Την Παρασκευή με τις βροχοπτώσεις τηλεφωνούσαν αντιδήμαρχοι και ζητούσαν λύση στις περιοχές τους. Εδώ πρέπει να υπάρχει συντονισμός από τους επικεφαλής. Χωρίς καμία μομφή να πω πως η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων δεν αρκεί. Θα βρούμε τον κατάλληλο που θα τεθεί επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής ς. Μηχανήματα και προσωπικό διαθέτουμε.»

Τέλος για τη συνοικία της Νεάπολης αναμένεται έκθεση από ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις για τεχνικά έργα που απαιτούνται.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν- μεταξύ άλλων- ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Ιωαν. Τόλιας, ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου καθώς και ο λιμενάρχης Βόλου , φορείς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση