Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Nέο 23μελές Συντονιστικό στη ΛΑΕΝ Μαγνησίας
Nέο 23μελές Συντονιστικό  στη ΛΑΕΝ Μαγνησίας

Nέο 23μελές Συντονιστικό στη ΛΑΕΝ Μαγνησίας

Με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για το στέριωμα και την της Λαϊκής Ενότητας στην κοινωνία, σαν ανάχωμα για την πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση της ΝΕΛ συγκυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν την στο Βόλο οι εργασίες της πρώτης Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΛΑΕ Μαγνησίας.

Τη συνέλευση απασχόλησαν ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας, συμμαχιών καθώς και οργανωτικά που αφορούσαν στη δημιουργία Πολιτικών Επιτροπών της ΛΑΕ στη Μαγνησία, τόσο τοπικών (ανά Καλλικρατικό Δήμο) όσο και θεματικών (κατά αντικείμενο ς).

Αναπτύχτηκε πλούσιος και ιδιαίτερα γόνιμος διάλογος για τα των εκλογών του Σεπτέμβρη, για το σάρωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων που επιχειρείται στην πορεία υλοποίησης του 3ου Μνημονίου καθώς και για την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης της ΛΑΕ για τη σωτηρία της χώρας και των πολιτών της έξω από μνημόνια και μέτρα και σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωζώνη και το πολιτικό της διευθυντήριο.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τους -πολλούς- παρευρισκόμενους η πολιτική εισήγηση της προσωρινής ΣΕ, η οποία, ανάμεσα σε άλλα αναφέρει :

“Παρά το αρνητικό για το λαό των εκλογών, το μνημονιακό καθεστώς δεν έχει σταθεροποιηθεί και δεν είναι εύκολο να σταθεροποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Οικονομικά, το τρίτο Μνημόνιο θα αποτύχει, όπως απέτυχαν και τα προηγούμενα, να οδηγήσει σε κάποιου είδους έστω και αντιδραστική, σταθεροποίηση- . Κοινωνικά, θα προκαλέσει νέες καταστροφές και αντιδράσεις, με τα βαρύτατα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν- λαίλαπα, ασφαλιστικό, μαζική εξόντωση των συνταξιούχων, ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, μειώσεις μισθών, εργασιακά, αναίρεση των δόσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.α.

Αλλά και πολιτικά, η κατάσταση είναι πολύ πιο ασταθής απ' ό,τι δείχνει μια επιφανειακή ματιά στους αρνητικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Ωστόσο,η πολιτική επίδραση και η ηθική ακτινοβολία της Λαϊκής Ενότητας είναι πολύ μεγαλύτερη της πρώτης εκλογικής της καταγραφής.

Σε ελάχιστο χρόνο συσπειρώσαμε γύρω μας έναν πολύ αξιόλογο αριθμό έμπειρων αγωνιστών και νέων ανθρώπων, που αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της προσπάθειάς μας. Η συζήτηση στις τοπικές επιτροπές της Λαϊκής Ενότητας που έχει ήδη ανοίξει, θα εμπλουτίσει τον γόνιμο προβληματισμό με αυτοκριτικό πνεύμα, αλλά και με την πεποίθηση ότι χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.

Περισσότεροι από 800.000 πολίτες που είχαν ψηφίσει το Γενάρη δεν κατέβηκαν το Σεπτέμβρη στις κάλπες- μια αποχή που απηχεί τάσεις παραίτησης , αλλά σε μεγάλο βαθμό και τάσεις απόρριψης της μνημονιακής συνθηκολόγησης και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, έστω και όχι με τον θετικό τρόπο που θα θέλαμε.

Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί και πρέπει να απευθυνθεί χωρίς προκαταλήψεις σε όλον αυτόν τον κόσμο,αλλά και σε όσους πολύ γρήγορα θα αναζητήσουν διέξοδο και αγωνιστικό “αποκούμπι” χτυπημένοι από το καταστροφικό τρίτο των ψευτοαριστερών, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή ενότητα δράσης στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Αριστεράς.”

Η Νομαρχιακή Συνέλευση εξέλεξε νέο 23μελές Συντονιστικό που θα οδηγήσει την Οργάνωση στο Ιδρυτικό Συνέδριο της ΛΑΕ του Γενάρη του 2016 ενώ καταπιάστηκε επίσης και με την προετοιμασία για την Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑΕ στις 21-22 Νοέμβρη στην Αθήνα, εγκρίνοντας τους αντιπροσώπους που θα παραστούν σε αυτήν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση