Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέα παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο δημόσιο τομέα
Νέα παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο δημόσιο τομέα

Νέα παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο δημόσιο τομέα

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Ενημέρωση για τον προγραμματισμό προσλήψεων-διορισμών ΑμεΑ και μελών των οικογενειών τους στον δημόσιο τομέα, ζητεί με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως τονίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του, το συγκεκριμένο θέμα είναι από μόνο του σημαντικό αλλά θέτει και ευρύτερα ζητήματα όπως είναι το γενικότερο πρόβλημα της απασχόλησης των ΑμεΑ και των γονέων τους στον δημόσιο τομέα (Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, , ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το Κράτος). Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η αδιαμφισβήτητη κοινωνική ευαισθησία της Κυβέρνησης πρέπει να εκδηλωθεί και στον ευαίσθητο χώρο των ΑμεΑ, δεδομένης της μόνιμης ανεργίας που πλήττει τόσο τους συμπολίτες μας με αναπηρίες, όσο και τους γονείς τους.

Επειδή το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο και θεωρείται βέβαιο ότι έχουν γίνει προβλέψεις τόσο για το τρέχον όσο και για το επόμενο έτος που αφορούν στην εφαρμογή των νόμων 2190/94 και 2643/98, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον Π. Θεοδωρικάκο να ενημερωθεί:
1. Ποιος είναι ο συγκεκριμένος προγραμματισμός προσλήψεων/διορισμών ΑμεΑ και μελών των οικογενειών τους, σε κάθε είδους θέσεις του δημόσιου τομέα, τον οποίο έχει κάνει το για το 2ο εξάμηνο του 2020 και για όλο το 2021;
2. Ποια είναι η θέση του για τα διερευνώμενα από τον Συνήγορο του Πολίτη θέματα που θίγει συγκεκριμένα στην από 11-6-20 επιστολή του σε σχέση με τον διαγωνισμό υπ’ αρ. 4Κ/2020;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση