Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέα παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις επιχειρήσεις εστίασης της Μαγνησίας
Νέα παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις επιχειρήσεις εστίασης της Μαγνησίας

Νέα παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις επιχειρήσεις εστίασης της Μαγνησίας

Συμπαραστάτης των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης της Μαγνησίας ο βουλευτής Μαγνησίας του -ΠΣ κατέθεσε νέα ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης και τη λήψη αποτελεσματικών και στοχευμένων μέτρων, τα οποία θα διευκολύνουν ουσιαστικά τους επιχειρηματίες του κλάδου και θα βοηθήσουν τις να επιβιώσουν την επόμενη μέρα.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, η κατάσταση στους επιχειρηματίες της εστίασης στην περιοχή είναι δραματική, με τις 3.000 εστίασης να είναι σε αναστολή λειτουργίας. «Το 90% των καταστημάτων εστίασης είναι κλειστό, καθώς εν μέσω του δεύτερου lockdown λειτουργούν μόνο κάποιες επιχειρήσεις που προσφέρουν την υπηρεσία του take-away, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του κλάδου, ένα ποσοστό 30-50% των σημερινών κλειστών επιχειρήσεων, ενδέχεται να μην ανοίξει ξανά», τόνισε ο βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεικόπουλος καυτηρίασε την αναποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα μέτρων της κυβέρνησης αναφέροντας ότι αρκετοί από τους επιχειρηματίες εστίασης στη έμειναν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 εξαιτίας των περιοριστικών όρων που τέθηκαν, ενώ το ίδιο συνέβη και με το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» της , όπου ελάχιστοι επαγγελματίες της εστίασης έλαβαν την ενίσχυση καθώς οι όροι που τέθηκαν άφησαν τους περισσότερους εκτός.

«Ο -ΠΣ έχει προκρίνει ως αναγκαιότητα το μέτρο των μη επιστρεπτέων προκαταβολών τουλάχιστον για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες πληττόμενες επιχειρήσεις από την αρχή της πανδημίας, κατά το πρότυπο των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Πρότεινε ένα σαφές πλαίσιο διευκολύνσεων και παροχής πραγματικής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις ώστε να ανταποκριθούν στην πρωτοφανή αυτή συγκυρία περιλαμβάνοντας την του αποκλεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, αλλά και ένα γενναίο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο που να περιλαμβάνει «» χρεών για την επόμενη χρονιά», σημείωσε ο βουλευτής.

Όπως τόνισε ο , την ανάγκη «κουρέματος» ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών επισημαίνουν και οι επιχειρηματίες εστίασης της περιοχής, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να ακούσουν επιτέλους τους πληττόμενους επαγγελματίες και να διευκολύνουν έμπρακτα τον κλάδο, ώστε όταν έρθει η ώρα να επαναλειτουργήσουν αποφεύγοντας την οικονομική καταστροφή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τρία σημαντικά έργα Πολιτισμού, σε πορεία υλοποίησης, στη Σκιάθο #Σκιάθος - https://t.co/QChidlxRI0 -

  • Καλλιεργούσε βρώμη στην #Κάρλα #Κάρλα - https://t.co/oxxQypGJHe -

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

"Αλιεύοντας" την είδηση