Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέα παραπομπή του Δ. Κουτσιφέλη στο Πειθαρχικό
Νέα παραπομπή του Δ. Κουτσιφέλη στο Πειθαρχικό

Νέα παραπομπή του Δ. Κουτσιφέλη στο Πειθαρχικό

Συκοφαντική δυσφήμιση κατά του θεσμού του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ προσάπτει η Διοίκηση της Επιχείρησης, στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Κουτσιφέλη, θέμα που συζητήθηκε σήμερα (χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων) στη συνεδρίαση της Διοίκησης της Επιχείρησης.

Πρόκειται για το θέμα παραπομπή του κ. Κουτσιφέλη στο Πειθαρχικό για συκοφαντική δυσφήμιση του θερμού του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και ο Αποστόλης Γαλάτης τόνισε ότι αφορά επιστολές που έστειλε στη Διοίκηση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, την υπόθεση θα διερευνήσει εξεταστική επιτροπή, με επικεφαλής τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Αριστείδη Σαββάκη, που θα αποφανθεί, σε διάστημα 15 ημερών, αν ο κ. Κουτσιφέλης παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό.

Αναφερόμενος στο θέμα σύγκλισης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που θα του επιβάλει ποινή για πειθαρχικά παραπτώματα στο έργο «Ύδρευση Βόλου – Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης» και τη μήνυση που κατέθεσε κατά του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για ψευδή βεβαίωση, σχετικά με τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού, ο κ. Κουτσιφέλης επανέλαβε ότι η διαδικασία είναι απολύτως παράνομη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι  ζήτησε έγγραφα, για να ετοιμάσει την απολογία του, που του δόθηκαν «αλλά έλειπαν 18 στα οποία στηρίζει η Εξεταστική Επιτροπή την όποια κατηγορία», όπως ανέφερε. Ακόμη, σε αίτημά του να του διευκρινιστούν οι κατηγορίες για επανειλημμένη αμέλεια, αδιαφορία ή πλημμέλεια, τόνισε ότι απάντηση δεν έλαβε.

Ο κ. Κουτσιφέλης έκανε λόγο για «χύμα διαδικασία που ακουμπάει σε πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει καθήκον να υπερασπίσει τον εαυτό του και την ίδια την επιχείρηση, προστατεύοντας το κύρος της πειθαρχικής διαδικασίας.

Επειδή υπάρχει σωρεία παρανομιών και ποινικών αδικημάτων, ανάλογα με την εξέλιξη, θα επανέλθω στη Δικαιοσύνη, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστικός νόμος προστατεύει τους συνδικαλιστές για συγκεκριμένους λόγους. «Όταν με παραπέμπουν στο Πειθαρχικό με αδικήματα που επισύρουν την καταγγελία της σύμβασής μου και την απόλυσή μου, η Επιχείρηση όφειλε να πάρει άδεια από την Επιτροπή του Άρθρου 15, που απαρτίζουν εκπρόσωπος της εργοδοτικής εταιρίας, εκπρόσωπος της δευτεροβάθμιας και πρωτοδίκης. Ούτε αυτό το έκανε η Διοίκηση», είπε ο κ. Κουτσιφέλης, που συμπλήρωσε ότι προσέφυγε στο υπουργείο Εργασίας και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει τριμερής συνάντηση.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

  • Μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών - https://t.co/Dg7Nw3DsUl -

  • Μνήμη Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς - https://t.co/TBBnPynb7t -

"Αλιεύοντας" την είδηση