Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία
Νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Η αντι Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη,  σχετικά με το χρόνιο αίτημα του Συλλόγου για νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας.

Στη τονίστηκε η ανησυχία και το ενδιαφέρον του Συλλόγου για την προμήθεια μίας σύγχρονης κινητής μονάδας αιμοληψίας, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της εποχής, αλλά και στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του νομού Μαγνησίας με το βουνό του Πηλίου και τα νησιά των Β. Σποράδων.

Η  αντιπεριφερειάρχης παρέλαβε το αίτημα του Συλλόγου και τη σχετική προϋπάρχουσα αλληλογραφία και αφουγκραζόμενη του δίκαιου του αιτήματος και της αδήριτης ανάγκης περί προμήθειας νέας κινητής μονάδας αιμοδοσίας απέστειλε την ακόλουθη αποστολή προς τον διοικητή της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κοινοποιούμενη προς τον υπουργό Υγείας:

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.. Βόλου διαθέτει μόλις μία παλαιά κινητή μονάδα αιμοληψίας για την εξυπηρέτηση της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων. Η ανάγκη για αίμα είναι πανθομολογούμενη, όταν ενδεικτικά μόνο στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.. Βόλου παρακολουθούνται συστηματικά 160 περίπου πάσχοντες και απαιτούνται για μετάγγιση περίπου 2 μονάδες αίματος για ογδόντα (80) πάσχοντες ανά 15-20 ημέρες. Ειδικά την περίοδο της επιδημίας οι ανάγκες για αίμα έχουν αυξηθεί σημαντικά και η προσπάθεια ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να είναι καθολική και στοχευμένη.

Η υπάρχουσα κινητή μονάδα είναι παλαιωμένης τεχνολογίας και προκύπτουν συχνά πολλά μηχανολογικά προτα, που καθιστούν τις αναγκαίες της αδύνατες. Παρόλο που στο νομό Μαγνησίας και τις Β. υπάρχει πλήθος εθελοντών αιμοδοτών, η υπάρχουσα κινητή μονάδα δεν δύνανται να πραγματοποιεί τις αναγκαίες εξορμήσεις και δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και του αιτήματος αντικατάστασης κινητής μονάδας αιμοληψίας από το Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, θα θέλαμε να εξετάσετε το κρίσιμο αυτό ζήτημα, να μεριμνήσετε να συνταχθεί και να κατατεθεί σχετικός φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αναζητηθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την άμεση προμήθεια μίας σύγχρονης κινητής μονάδας αιμοληψίας, που θα ενισχύσει το και θα συμβάλλει στην των μονάδων αίματος σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με συνεχείς ανάγκες.» 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση