Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Nέα καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Βόλου από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Nέα καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Βόλου από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Nέα καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Βόλου από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Σε νέα καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Βόλου προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας με αφορμή την τροπο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ().

Χαρακτηριστικά ο Σύλλογος αναφέρει: «Η Δημοτική αρχή Μπέου προχωρά στη ν αλλαγή του του Δήμου Βόλου επιφέροντας μόνο βλαπτικές μεταβολές σε όσα καθιερώθηκαν και ισχύουν το τελευταίο μόλις διάστημα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι προβλέψεις για θέσης , η υποβάθμιση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών στις περιφερειακές νεότητες με την των πολυδύναμων τμημάτων και «φυσικά» η large αντιμετώπιση των προβλεπόμενων διευθύνσεων που αυξάνονται.
Όλα αυτά συνοδεύονται με φωτογραφικές διατάξεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Εάν υλοποιηθούν αυτές οι επι το μόνο που θα επιβαρύνουν είναι η τσέπη των δημοτών, ενώ ταυτόχρονα θα χειροτερέψουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εξάλλου, για την επιβάρυνση των δημοτών ήδη φρόντισαν τα «σαΐνια» της δημοτικής αρχής, αναθέτοντας απευθείας σε ιδιωτικό γραφείο την σχετική μελέτη ύψους δεκάδων χιλιάδων . Μελέτη την οποία πάντα εκπονούσαν υπάλληλοι, σε με την κάθε δημοτική αρχή χωρίς χρέωσης ούτε ενός .

Η θέση του Γενικού Διευθυντή του Δήμου Βόλου κρίθηκε από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και ο κ. Μπέος όχι απλά δεν την ενεργοποιεί (γιατί αλήθεια; Για να πληρώνει συνεργάτη;) αλλά φροντίζει να την καταργήσει με το νέο ΟΕΥ που ετοιμάζει.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτές οι σκοπιμότητες δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Υπηρεσιών γι' αυτό και φρόντισαν μέχρι σήμερα να κινηθούν εν κρυπτώ, ενώ ταυτόχρονα ψεύδονται ότι κάλεσαν και τον σύλλογό μας.

Πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι ο σύλλογός μας δεν γνωρίζει, δεν ρωτήθηκε και δεν συμμετέχει φυσικά σε τέτοια εκτρώματα.»

H Δημοτική Αρχή

Από τη δημοτική αρχή εκδόθηκε απάντηση στο Σύλλογο Εργαζομένων στην οποία αναφέρεται:

“Θορυβήθηκαν οι γνωστοί συνδικαλιστές από τη σύνταξη του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Βόλου, που προδήλως – και αυτό είναι το άκρως θετικό – δεν εξυπηρετεί τα προσωπικά τους βολέματα, άρα λειτουργεί με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών.

Αν και γνωρίζουν καλώς ότι και στη συγκεκριμένη διαδικασία για πρώτη φορά ο Δήμος λειτούργησε με τέτοια διαφάνεια, επιχειρούν με ψεύδη και απόκρυψη γεγονότων, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, υπερασπιζόμενοι τα προκλητικά τους προνόμια σε βάρος των άλλων εργαζομένων και συνολικά των πολιτών.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο η αυτής Εξοχότης, η πρόεδρος του Συλλόγου, να ισχυρίζεται ότι δεν κλήθηκε στη διαβούλευση, επειδή ενημερώθηκε όχι με την συνδικαλιστική της ιδιότητα, αλλά ως υπάλληλος του Δήμου και μάλιστα κατ' επανάληψη… πρόσκληση που προφανώς δεν συνάδει με την μεγαλειότητά της!

Σε κάθε περίπτωση, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, φωτογραφικές διατάξεις δεν υπάρχουν στον ΟΕΥ καθώς δεν πρόκειται για εργαλείο εκμετάλλευσης αλλά για εργαλείο σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δήμου, διαδικασία που δεν εμπίπτει, ως φαίνεται, στα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των συγκεκριμένων συνδικαλιστών.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση