Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέα έργα 200.000 ευρώ στη Μαγνησία από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Νέα έργα 200.000 ευρώ στη Μαγνησία από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέα έργα 200.000 ευρώ στη Μαγνησία από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προγραμματικές Συμβάσεις με την Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στο νομό υπέγραψε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προκειμένου η Περιφέρεια να αναλάβει την υλοποίηση  έργων.

Πρόκειται για τα έργα:

-«Μετασκευή πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου σε χώρο μνήμης Δ. Γ. Κασλά», προϋπολογισμού 161.942,20 και

-«Παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας VR-360  Π.Ε. και Σποράδων – προμήθεια εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας», προϋπολογισμού 41.850 .

« Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο και τα στελέχη της    και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Θεσσαλίας 2014-2020, αξιοποιούμε τους πόρους του προγράμματος Leader  για έργα που  τονώνουν και αναδεικνύουν την  πολιτιστική κληρονομιά και  ενδυναμώνουν την εθνική μας αυτογνωσία» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετατρέπουμε το  πρώην δημοτικό σχολείο  Πουρίου του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου  σε χώρο μνήμης ο οποίος θα στεγάζει τη συλλογή Κασλά, του διοικητή του ηρωικού τάγματος  ΙΙ/5, που απέκρουσε στο ύψωμα 731, στην Κλεισούρα της Αλβανίας, παρουσία του ίδιου του Μουσολίνι, την «Εαρινή Επίθεση» το Μάρτιο του 1941.

Στο ύψωμα 731 που η νεότερη ιστορία ονομάζει «Νέες Θερμοπύλες» συνετρίβησαν οι πανίσχυρες μεραρχίες των Ιταλών και στην ουσία μ’ αυτό τον τρόπο κρίθηκε ο Ελληνοϊταλικός . Παράλληλα,  επενδύουμε στις σύγχρονες τεχνολογίες με την παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ταυτότητας περιοχών του Leader Μαγνησίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Τα δύο έργα

 -Μετασκευή πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου σε χώρο μνήμης Δ.Γ. Κασλά

Το πρώην δημοτικό σχολείο βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1450 τ.μ. μέσα στον οικισμό του Πουρίου, γενέτειρα του Κασλά και απαρτίζεται από 5 κτίρια και 3 στέγαστρα. Οι που θα εκτελεστούν αφορούν τη δημιουργία χωρισμάτων από γυψοσανίδα, νέου χώρου WC  ΑμΕΑ και χώρου γκαρνταρόμπας, κατασκευή βιτρίνας από γυψοσανίδα και κρύσταλλα, εξωτερικούς χρωματισμούς, κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ, δημιουργία εσωτερικού κελύφους από γυψοσανίδα και ορυκτοβάμβακα, δημιουργία εσωτερικού μικρού αποθηκευτικού χώρου, θερμομόνωσης, επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά, και αντικατάσταση ειδών υγιεινής.

Στον περιβάλλοντα χώρο γίνεται πλακόστρωση, φωτισμός, οι τοίχοι αντιστήριξης, τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα και τα στέγαστρα χρωματίζονται ενώ κατασκευάζονται και νέα κιγκλιδώματα στη βόρεια και ανατολική πλευρά της αυλής.

Παράλληλα θα γίνει προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μεταλλικών κατασκευών, πινακίδων σήμανσης κινητού εξοπλισμού και ψηφιακού υλικού συλλογής.

-Παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας VR-360  Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων – προμήθεια εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας

Το στοχεύει στην οπτικοαουστική παρουσίαση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ταυτότητας των περιοχών Leader  της Π.Ε. Μαγνησίας με χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας  VR-360, με εξειδικευμένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υψηλή απόδοση πιστότητας και ποιότητας εικόνας.

Για την απόδοση των επιλεγμένων σημείων θα πραγματοποιηθεί κινηματογράφηση με ειδικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και  θα ακολουθήσουν μοντάζ, χρωματικής διόρθωσης, μουσικής επένδυσης-αφήγησης, προσθήκης τίτλων, με στόχο τη δραματοποίηση σκηνών ώστε το αποτέλεσμα να δίνει στο θεατή την αίσθηση της νοητής μεταφοράς του στον επιλεγμένο τόπο και χρόνο. Θα υποστηρίζονται δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) ενώ προβλέπεται η προμήθεια κατάλληλων συσκευών  VR Headsets .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση