Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέα Διοίκηση στην 32η ΤΑΞ Π/Ν
Νέα  Διοίκηση στην  32η  ΤΑΞ Π/Ν

Νέα Διοίκηση στην 32η ΤΑΞ Π/Ν

 

“Το έργο της 32ης  Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο, είναι από τους πιο βαριά εξοπλισμέ σε υλικά και σε θώρακα σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού και είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση παρουσιαστεί στο ή στην ηπειρωτική χώρα”.

Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε  για τη μάχημη μονάδα που αναλαμβάνει  μετά την παραλαβή της Διοίκησης ο ταξίαρχος Αναστάσιος Πάτσαλος, που πήρε τη «σκυτάλη» από τον ταξίαρχο Πέτρο Κάρλε, που μετατίθεται σε ΝΑΤΟϊκή θέση στη Νάπολι ς.

Ο ταξίαρχος, νέος διοικητής 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ευχήθηκε ο να φυλάει όλους τους πεζοναύτες, γιατί το έργο τους είναι βαρύ, δύσκολο, επικίνδυνο, να έχει καλά αυτούς και τις οικογένειές τους και πρόσθεσε:  «Αυτοί είναι η ραχοκοκκαλιά, εμείς απλά κάνουμε μια διοίκηση και το δύσκολο έργο βγαίνει από τους πεζοναύτες. Το  επίπεδο είναι υψηλό.»

Ο κ. Πάτσαλος ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και να μπορέσει να κρατήσει τον πήχη ψηλά, όπως τον τοποθέτησε ο προκάτοχός του, στον οποίο ευχήθηκε κάθε καλό.

Για  το προσφυγικό είπε ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία και ο Στρατός είναι αρωγός και πρωτοστάτης που συνδράμει στο έργο της Πολιτείας και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με τον καλύτερο τρόπο, για όποια και απόφαση της κυβέρνησης και τις κατά τόπους περιφέρειες».

Ο απερχόμενος διοικητής Πέτρος Κάρλες, δήλωσε ότι φεύγει από το Βόλο με τις καλύτερες εντυπώσεις και στη διάρκεια της ς του ήταν υπερήφανος διότι διοικούσε τέτοιου είδους μονάδα «η οποία από την πατρίδα έχει εξοπλιστεί όπως πρέπει να είναι εξοπλισμένη, αλλά πάνω απ' όλα για το προσωπικό που διαθέτει, είναι άριστα καταρτισμένο και έτοιμο να προσφέρει τον εαυτό του ανά πάσα ώρα και στιγμή και δεν ζητάει τίποτα».

Όπως ανέφερε «είμαι συγκινημένος γιατί έζησα σε μια πανέμορφη πόλη, με εξαίρετους ανθρώπους, έκανα πάρα πολλούς φίλους και ελπίζω στο να μου δοθεί η ευκαιρία να έρθω ξανά στο Βόλο».

Σε σχέση με άλλες χώρες οι Έλληνες πεζοναύτες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα τα οποία όμως ξεπερνιούνται. Οι πεζοναύτες έχουν συμμετάσχει σε άλλες συμμαχικές ασκήσεις και έχουν καταπλήξει, διότι τους διακρίνει το φιλότιμο, πάνω απ' όλα, η προσπάθεια, η αγάπη για την πατρίδα και για το στρατιωτικό επάγγελμα, τόνισε ο απερχόμενος διοικητής.

Η οικονομική κρίση τόνισε ότι έχει επηρεάσει και τον τοπικό σχηματισμό, όχι όμως τόσο, ώστε να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην εκπλήρωση της αποστολής του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακινησίες, λειτουργούν όλα και χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι τώρα, που δεν υπάρχουν τα εφόδια που πρέπει, όλα είναι στη γραμμή, κάτι που οφείλεται στο προσωπικό. «Είναι μεγάλος σεβασμός σε όλους τους βαθμούς και ιδιαίτερα στους στρατιώτες, που έρχονται και προσφέρουν τον εαυτό τους, βάζοντας στην άκρη τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σπίτι τους», είπε ο απερχόμενος διοικητής.

 

Η αλλαγή της Διοίκησης έγινε από τον υποστράτηγο Χρήστο Σίμο, διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, παρουσία θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και των διοικητών των Σωμάτων Ασφαλείας, σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Ν. Ιωνία, ενώ με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγει ο ταξίαρχος Πέτρος Κάρλες, που δήλωσε ότι στο ελπίζει  να επιστρέψει στο Βόλο για να μείνει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η αντι Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο ασκών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος , καθώς και παλιοί στρατιωτικοί.

taxas1 (2)

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση