Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Νέα δεδομένα στη δικαστική διαμάχη ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ
Νέα δεδομένα στη δικαστική διαμάχη ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ

Νέα δεδομένα στη δικαστική διαμάχη ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ

Εντολή  για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ΔΕΥΑΜΒ- έδωσε ο Εφετών Λάρισας στις 4 Μαΐου 2015, με αποτέλεσμα η του  εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου Να την θέσει στο αρχείο να μην έχει ισχύ.

Για το λόγο  σήμερα ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της Επιχείρησης Αχ. έδωσε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι δημιουργούνται νέα μετά την σχετική   να ερευνηθεί η υπόθεση επί της ουσίας.

Ο ίδιος εξήγησε πως αν και η υπόθεση δείχνει  χαμένη με τελεσίδικη απόφαση Αρείου Πάγου και αν κι ο   Πρωτοδικών Βόλου έθεσε την απόφαση στο αρχείο για λόγους που θέλησε  να σχολιάσει, εντούτοις η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη του  και θα παλέψει για τα συμφέροντα της πόλης.

Όσον αφορά την απόφαση του εισαγγελέα  Εφετών Λάρισας  ο Αχ. τη χαρακτήρισε ακτίνα φωτός στο σκοτεινό τούνελ, ενώ σημείωσε ότι τις δικαστικές υποθέσεις  τις  έχασε η  ΔΕΥΑΜΒ για τυπικούς λόγους και όχι ουσίας.

«Ανοίγει ο για την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης. Να μπούμε στην ουσία για το ποιοι ευθύνονται, τι συνέβη κ.λπ. Περιμένει η πόλη να μάθει την αλήθεια, να αποδοθούν ευθύνες. Να υπάρξει διαφάνεια και οι  σκοτεινές υποθέσεις να έρθουν στην επιφάνεια. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες . Κάνουμε το καθήκον μας και στο τέλος θα δικαιωθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Ο ίδιος έκανε λόγο για καραμπινάτες παραβάσεις του ποινικού κώδικα που δεν είχαν ληφθεί υπόψη, πρόσθεσε ότι υπάρχουν εγκληματικές παραλείψεις, με ευθύνη πολιτικών και υπηρεσιακών παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και χαρακτήρισε την υπόθεση σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι η έκανε κατά το ήμισυ το και θέλει να πληρωθεί το 100%.

«Τα 9 εκ. ευρώ που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ θα φτύσει αίμα για να τα πάρει , αν τα πάρει. Δεν πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν σωστοί δικαστές με ακεραιότητα, συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις ΕΛΛ  ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ  διευκρίνισε ότι πενταμελής επιτροπής ελέγχει τα στοιχεία και πως σε δυο μήνες θα βγει το πόρισμα, ενώ  επανέλαβε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα εκσυγχρονιστεί ο Βιολογικός Καθαρισμός για να μην εμφανίσει ξανά  τα πρόσφατα προβλήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

  • Ανανέωση συνεργασίας Δήμου Σκιάθου με την Marketing Greece #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/z8uSkr9VTA -

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

"Αλιεύοντας" την είδηση