Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ναι στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα από το Δ.Σ. Βόλου
Ναι στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα από το Δ.Σ. Βόλου

Ναι στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα από το Δ.Σ. Βόλου

Θετικές στην διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 δήλωσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις πλην της ΛΑΣ στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ιάσων Αποστολάκης τόνισε για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ότι ο Δήμος καθυστέρησε και ότι πρέπει να συμπράξει με όμορους δήμους και να διεκδικήσει σοβαρά η πόλη την διοργάνωση. «Να δει το θέμα με σοβαρότητα και χωρίς αποκλεισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου εξέφρασε ικανο για την έστω καθυστερημένη ενεργο της δημοτικής αρχής , τονίζοντας ότι είναι σημαντικό θέμα και πως η πόλη έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. « Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, η πόλη να είναι ενωμένη και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε , περιμένουμε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζηκός δήλωσε: « στηρίζουμε ανεπιφύλακτα αυτή την προσπάθεια, οι πέντε βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε να διεκδικήσουν τη διοργάνωση. Το 2021 συμπίπτει με την ημερομηνία των Μεσογειακών Αγώνων. Να συνδυαστούν αυτά τα δυο. Αν καταφέρουμε και συνδυάσουμε και τα δυο θα αφήσουν σοβαρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και το brand name της πόλης θα ανέβει. Ιδού κύριοι πεδίο δόξης λαμπρό» για να εισπράξει το χειροκρότημα των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ τάχθηκε ενάντια στις πολιτιστικές πρωτεύουσες, τονίζοντας πως δεν άφησαν τίποτα στην πόλη και τίποτα στον πολιτισμό, παρά για να γεμίσουν οι τσέπες κάποιων.
Ο σύμβουλος Απ. Παπατόλιας κατηγόρησε για αδράνεια τη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι δεν συναντήθηκε ούτε με έναν υπουργό για να προωθήσει θέματα της πόλης.
Απαντώντας ο δήμαρχος στον Απ. Παπατόλια είπε ότι ποτέ στη ζωή του δεν δημοσιοποίησε με ποιους συναντήθηκε για θέματα της πόλης και συμπλήρωσε: «Είδαμε τι έκαναν οι προηγούμενοι οκτώ χρόνια με τις δημόσιες σχέσεις με τους πολιτικούς απατεώνες. Θα στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και όταν έρθει η να συναντηθούμε με πολιτικούς θα δούμε τι θα έχετε να πείτε».
Τέλος ο κ. Μπέος χαρακτήρισε αρπαχτή τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες από το σάπιο πολιτικό σύστημα και υπογράμμισε ότι κάπως έτσι γαλουχήθηκαν κάποιοι όπως ο κ. Παπατόλιας. «Δεν έχουμε καμία τύχη να πάρουμε αυτή την υποψηφιότητα , υπάρχουν πόλεις όπως ο Πειραιάς και η Τρίπολη.
Η οικονομική κατάσταση της χς δεν είναι καλή. Τα ψέματα έχουν τελειώσει , πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Ο συνδυασμός μας κ. Νάνο είναι αριστερός , ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Δεν είμαστε τη μια ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη ΔΗΜΑΡ» είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακατασκευή ποδηλατοδρόμων

Το θέμα ανακατασκευής των ποδηλατοδρόμων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης κάλεσε τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμα της πρώην.
Απαντώντας ο κ. Μπέος είπε: «δεν θέλουμε να αντιγράφουμε εσάς κε Λαμπρινίδη, δεν έχουμε σκοπό να πάμε το 2019 σπίτι μας. Για να φτιάξουμε το νέο ποδηλατόδρομο θα γκρεμίσουμε το έκτρωμα. Οι ποδηλατόδρομοι έχουν ενταχθεί στο νέο αστικό πρόγραμμα του . Ο επικεφαλής της παράταξης Ευθύνης –Πάμε Σπίτι είπε ότι δεν κάναμε τίποτα. Εμείς έχουμε εξασφαλίσει 18 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του δημοτικού θεάτρου και ενός σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων».
Για το θέμα ψήφισαν θετικά με επιφυλάξεις ο κ. Λαμπρινίδης και λευκό οι κ.κ. και Νάνος.

Κατά πλειοψηφία η για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών

Εν τω μεταξύ, παρουσία παραγωγών των λαϊκών αγορών, εγκρίθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κανονισμός για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών.
Ο Δήμαρχος Βόλου, δήλωσε απαντώντας στον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλα, ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει μάθει να κάνει τακτοποιήσεις, θα στηρίξει την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής των λαϊκών αγορών Απ. Τσακανίκα και θα αφουγκραστεί τα όποια προβλήματα προκύψουν.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας επεσήμανε ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου, χρήζει ενίσχυσης και παράλληλα κατανόησης των πολιτών, φορέων (ΚΤΕΛ) και υπηρεσιών (Τροχαίας), ωστόσο τόνισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες δημοκρατίας και αναδείχτηκε η αδυναμία διαλόγου και με τη μη ύπαρξη της επιτροπής διαβούλευσης. Ο σύμβουλος επανέλαβε ότι η παράταξη ψήφισε λευκό στον κανονισμό και κατά στην επιλογή των δύο δρόμων Μ. Μερκούρη και Γ. Δήμου και το ίδιο θα πράξει και σήμερα.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των παρευρισκομένων παραγωγών που βρίσκονταν στην αίθουσα με τον Δήμαρχο να παρεμβαίνει και να δηλώνει «Επί δικής μας θητείας θα σεβαστούμε μέχρι σε ένα σημείο τις τοποθετήσεις κι απόψεις σας αλλά όχι να συμμετάσχουμε σε γιουχαΐσματα όπως άλλοι συνηγορούν με κουκουλοφόρους» για να του απαντήσει ο συγκεκριμένος πολίτης «Για το μας παλεύουμε Δήμαρχε».
Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, υπογράμμισε ότι θα ήταν καλό να συνεκτιμώνται οι απόψεις των παραγωγικών τάξεων κι όπως είπε «Θεωρούμε ότι θα πρέπει να δίνεται ένα εύλογο διάστημα εφαρμογής και μετά να έρχονται προς αλλαγές. Εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν προστριβές».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, δήλωσε ότι είναι ευθύνη των παραγωγών να μην δημιουργούνται προβλήματα και τους κάλεσε να προστατέψουν τις λαϊκές και να μην έχουν απέναντί τους, τους κατοίκους. Όσον αφορά στους δύο δρόμους, που τέθηκε το θέμα για την οδό Μ. Μερκούρη εκτίμησε ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα ενώ περιστασιακά δημιουργείται πρόβλημα στη Γ. Δήμου και ψήφισε την .
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μπέος, απεθυνόμενος προς τον κ. Γαργάλα του είπε «Όσο και να φωνάζετε τη θέση στον ΟΛΒ δε θα την πάρετε» για να του απαντήσει ο σύμβουλος «Γιατί διεκδίκησε κανένας κάτι;».
Ο Δήμαρχος συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Εμείς τακτοποιήσεις δεν έχουμε μάθει να κάνουμε. Εμείς αποφασίζουμε τη συγκεκριμένη χωροθέτηση. Όπως αποφασίσαμε για το πρόγραμμα πόρτα – πόρτα. Θα στηρίξουμε την πρόταση του κ. Τσακανίκα. Θα στηρίξουμε το μέτρο αυτό. Είμαστε στο δρόμο θα αφουγκραστούμε τα προβλήματα και θα συζητήσουμε το θέμα όταν κρίνουμε εμείς όχι εσείς. Αν υπάρχει ένας που κατάλαβε τι είπατε κ. Γαργάλα εγώ θα πηδήξω από το μπαλκόνι. Δεν έχετε το θάρρος της γνώμης να στηρίξετε την άποψή σας. Θέλετε να είστε και με τους εμπόρους – βιοπαλαιστές και με τους δήθεν».
Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γαργάλα. «Αυτή είναι η πόλη που δεν την ξέρετε» για να του απαντήσει ο Δήμαρχος «Είσαι ντροπή της πόλης. Εμείς θα υποστηρίξουμε το δίκιο και στις ερχόμενες εκλογές θα πάτε ακόμη πιο χαμηλά». Το λόγο πήρε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Τσακανίκας ο οποίος φανερά εκνευρισμένος χτύπησε το χέρι στο έδρανο κι είπε προς στον κ. Γαργάλα «Τι σόου είναι αυτό; Παντελόνια φοράτε για να μην κρυώνετε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση