Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να σταματήσει ο εις βάρος του καταλογισμός ζητά εργολάβος από το Δήμο Βόλου
Να σταματήσει ο εις βάρος του καταλογισμός ζητά εργολάβος από το Δήμο Βόλου

Να σταματήσει ο εις βάρος του καταλογισμός ζητά εργολάβος από το Δήμο Βόλου

α γίνει διαχειριστικός έλεγχος , να σταματήσει ο εις βάρος του καταλογισμός, ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή ο πολιτικός μηχανικός-εργολάβος Χρ. Τριανταφυλλόπουλος που έχει με τον Δήμο Βόλου για το της γέφυρας στην οδό Ζάχου.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος στην συνεδρίαση της Επιτροπής τόνισε ότι υπέγραψε χρηματικά εντάλματα πληρωμής έχοντας εμπιστοσύνη στον θεσμό, αλλά χωρίς ποτέ να λάβει το των 228.000 ευρώ, όπως ισχυρίστηκε.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και κάλεσε το Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ για τον καταλογισμό που του έγινε και τα μέτρα του Δήμου εναντίον του, τα χαρακτήρισε εξοντωτικά.

Μάλιστα η έφεση που έχει ασκήσει θα εκδικαστεί στις 8/12/15 ,ενώ ο ίδιος φανερά αγανακτισμένος φώναζε ότι εγινε πρόωρος καταλογισμός πριν γίνει διαχειριστικός έλεγχος, τονίζοντας ότι το ταμείο του Δήμου ήταν «μαγειρεμένο» και ότι υπέγραψε εντάλματα χωρίς να πάρει χρήματα.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών ατάσσα είπε πως ο κ. Τριανταφυλλόπουλος προσπάθησε να δημιουργήσει αχλή σκανδάλου , πρόσθεσε πως κατανοεί το πρόβλημα, αλλά αγανακτεί με την χυδαία η συμπεριφορά του και τόνισε ότι ο ίδιος φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Η ίδια σημείωσε ότι η υπηρεσία υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δήμου με βάση το Νόμο και ότι δεν μπορεί η Οικονομική Επιτροπή να αλλάξει τις αποφάσεις της , διότι κινδυνεύει να κατηγορηθεί για απιστία.
Η κα εξήγησε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είχε εκχωρήσει τις απαιτήσεις του στην Pro Bank και ότι ο έπρεπε να πληρώσει το στην τράπεζα.

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Τριανταφυλλόπουλου έκανε λόγο για συνήθη διαδικασία να υπογράφονται εντάλματα και να πληρώνονται αργότερα και πρόσθεσε ότι η Οικονομική Επιτροπή δέχθηκε αμάσητα ότι ο πρώην ταμίας του Δήμου έδωσε 228.000 στον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος ζήτησε να εξετάσει η νομική υπηρεσία αν μπορεί να πάρει ενημερότητα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ενώ το θέμα θα τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση