Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να επιδοτηθούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων για την αγορά του προγράμματος έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων & τιμολογίων 
Να επιδοτηθούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων για την αγορά του προγράμματος έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων & τιμολογίων 

Να επιδοτηθούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων για την αγορά του προγράμματος έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων & τιμολογίων 

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά προκειμένου να επιδοτηθούν οι για την αγορά του προγράμματος που είναι απαραίτητο για την έκδοση ηλεκτρονικών αποδείξεων και τιμολογίων που θα αποστέλλονται αυτόματα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Την αναφορά συνυπέγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, οι επιχειρήσεις του κλάδου των ενοικιαζόμενων δωματίων που επιβαρύνθηκαν σημαντικά με έκτακτα έξοδα και είχαν μια καταστροφική θερινή σεζόν, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκαν από χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως επιστρεπτέες προκαταβολές, «», ΤΕΠΙΧ 1,2,3, καλούνται τώρα να αγοράσουν κάθε επιχείρηση ατομικά το πρόγραμμα.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και η κ. Παπανάτσιου υπογραμμίζουν ότι από την υποχρέωση αυτή απαλλάσσονται τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) και δυναμιτίζεται με τον τρόπο αυτό ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Διαβιβάζοντας το Υπόμνημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας, οι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να επιδοτήσει την αγορά του προγράμματος είτε να ενταχθούν σε ήδη υπάρχον είτε να δημιουργηθεί ένα νέο προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη αναβάθμιση με καθόλου ή μικρότερο κόστος.

Αλ. Μεϊκόπουλος: “Η δεν προβλέπει αναλογική μείωση των δημοτικών τελών”

Τη νομοθετική παράλειψη της κυβέρνησης, που δεν εξασφαλίζει τη ρητή υποχρέωση των Δήμων που θα υπολογίσουν τα δημοτικά τέλη με βάση τις νέες των τετραγωνικών μέτρων (ν. 4647/2019) να διασφαλίσουν την ανταποδοτικότητα και την προχωρώντας σε μείωση δημοτικών τελών ειδικά για τους ιδιοκτήτες των μικρότερων ακινήτων, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ν. 4647/2019 της κυβέρνησης, κάθε πολίτης που έχει δηλωμένα στους Δήμους λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από όσα έχει δηλωμένα στην εφορία για ένα ή περισσότερα ακίνητά του, μπορεί να υποβάλει οικειοθελώς διορθωτικές στο Δήμο για να «αποκαλύψει» τα αδήλωτα τ.μ..

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι τα δημοτικά τέλη, όπως το ενιαίο τέλος καθαριότητας & φωτισμού, είναι ανταποδοτικά και υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά του κάθε ακινήτου.

Εξαιτίας της ανταποδοτικότητας των τελών, αυτά θα πρέπει να είναι αντίστοιχα με τα πραγματικά τ.μ. του κάθε ακινήτου. Ο νέος νόμος για τα αδήλωτα τ.μ. δεν περιλαμβάνει ρητή υποχρέωση των Δήμων να προβούν σε αντίστοιχες μειώσεις στα τέλη των δημοτών, τουλάχιστον όσων είναι κάτοχοι μικρότερων ακινήτων.

«Αποτέλεσμα αυτού είναι παρά την ακόλουθη αύξηση των τ.μ. ανά Δήμο να μην υποχρεούνται οι Δήμοι ρητά εκ του νόμου να επιβάλλουν λιγότερα δημοτικά τέλη», τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να διορθώσει τη νομοθετική παράλειψη που αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των Δήμων την αναπροσαρμογή των τελών, με κίνδυνο να υπάρξουν φαινόμενα μηδενικής ή κάθετης και όχι αναλογικής μείωσης αυτών.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι υπηρεσίες των δήμων της Μαγνησίας που έχουν πληγεί από τον ΙΑΝΟ δεν έχουν ακόμα λάβει το επίσημο έγγραφο που να ορίζει ρητά ότι οι των πληγεισών περιοχών θα λάβουν παράταση για τις εν λόγω δηλώσεις των τ.μ., όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση