Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19
Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19

Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19

Ερώτηση  Κατερίνας Παπανάτσιου και 24 άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με τη συνυπογραφή 25 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας, η Κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση ΚΑΔ επιχειρήσεων, που χρήζουν έκτακτης ενίσχυσης, εξαιτίας της πανδημίας.

Δυστυχώς όμως, από τους δημοσιευμένους ΚΑΔ, απουσιάζει ο δικός του Φοροτεχνικού-Λογιστή, παρότι οι Λογιστές, όπως αναφέρει η Βουλευτής Μαγνησίας, είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των φορολογικών μέτρων, των φορολογικών ελαφρύνσεων, της οργάνωσης του κράτους και της κοινωνική πολιτικής.

Τα μέτρα που εξαγγέλλονται μέρα παρά μέρα, δεν εντάσσονται σε ένα δυναμικό . Αντίθετα, δείχνουν ότι η Κυβέρνηση προχωράει πίσω από τις εξελίξεις. Οι σύλλογοι των Λογιστών αιτούνται την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, των αποδοχών των εργαζομένων, των επαγγελματικών δανείων. Ζητούν επίσης δικαίως, την των Δηλωτικών Φορολογικών – Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ς έναρξης και της ς υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων, για όσο διάστημα δεν λειτουργεί η .

Τα Λογιστικά Γραφεία ανήκουν στις που δεν έκλεισαν ευθέως από τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν όμως κλείσει εμμέσως, αφού μεγάλο μέρος πελατών τους διέκοψαν τις τους, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι , ενώ απασχολούν και εργαζόμενους, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την πανδημία.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρεί η Κυβέρνηση ότι ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών δεν έχει πληγεί;

Με δεδομένα τα ανωτέρω λοιπόν, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών, για το αν πρόκειται να εντάξει και τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών στους δημοσιευμένους ΚΑΔ, ενισχύοντας του επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στα γραφεία τους;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση