Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19
Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19

Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19

Ερώτηση  Κατερίνας και 24 άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατέθεσε ερώτηση στη , με τη συνυπογραφή 25 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο στήριξης της ς, η Κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση ΚΑΔ επιχειρήσεων, που χρήζουν έκτακτης ενίσχυσης, εξαιτίας της πανδημίας.

Δυστυχώς όμως, από τους δημοσιευμέ ΚΑΔ, απουσιάζει ο Κωδικός του Φοροτεχνικού-Λογιστή, παρότι οι Λογιστές, όπως αναφέρει η Βουλευτής , είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των φορολογικών μέτρων, των φορολογικών ελαφρύνσεων, της οργάνωσης του κράτους και της κοινωνική πολιτικής.

Τα μέτρα που εξαγγέλλονται μέρα παρά μέρα, δεν εντάσσονται σε ένα δυναμικό πρόγραμμα. Αντίθετα, δείχνουν ότι η Κυβέρνηση προχωράει πίσω από τις εξελίξεις. Οι των Λογιστών αιτούνται την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, των αποδοχών των εργαζομένων, των επαγγελματικών δανείων. Ζητούν επίσης δικαίως, την παράταση των Δηλωτικών Φορολογικών – Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής έναρξης και της παράτασης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων, για όσο διάστημα δεν λειτουργεί η αγορά.

Τα Λογιστικά Γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν ευθέως από τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν όμως κλείσει εμμέσως, αφού μεγάλο μέρος πελατών τους διέκοψαν τις εργασίες τους, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι , ενώ απασχολούν και εργαζόμε, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την πανδημία.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρεί η Κυβέρνηση ότι ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών δεν έχει πληγεί;

Με τα ανωτέρω λοιπόν, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών, για το αν πρόκειται να εντάξει και τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών στους δημοσιευμένους ΚΑΔ, ενισχύοντας του επαγγελματίες λογιστές και τους εργαζόμενους στα γραφεία τους;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση