Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19
Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19

Να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω πανδημίας του Covid – 19

  Κατερίνας και 24 άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατέθεσε στη Βουλή, με τη συνυπογραφή 25 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας, η Κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση επιχειρήσεων, που χρήζουν έκτακτης ενίσχυσης, εξαιτίας της πανδημίας.

Δυστυχώς όμως, από τους δημοσιευμένους , απουσιάζει ο Κωδικός του Φοροτεχνικού-Λογιστή, παρότι οι Λογιστές, όπως αναφέρει η Βουλευτής Μαγνησίας, είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των φορολογικών μέτρων, των φορολογικών ελαφρύνσεων, της οργάνωσης του κράτους και της κοινωνική πολιτικής.

Τα που εξαγγέλλονται μέρα παρά μέρα, δεν εντάσσονται σε ένα δυναμικό πρόγραμμα. Αντίθετα, δείχνουν ότι η Κυβέρνηση προχωράει πίσω από τις εξελίξεις. Οι σύλλογοι των Λογιστών αιτούνται την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, των αποδοχών των εργαζομένων, των επαγγελματικών δανείων. Ζητούν επίσης δικαίως, την των Δηλωτικών Φορολογικών – Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής έναρξης και της παράτασης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων, για όσο διάστημα δεν λειτουργεί η αγορά.

Τα Λογιστικά Γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν ευθέως από τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν όμως κλείσει εμμέσως, αφού μεγάλο μέρος πελατών τους διέκοψαν τις τους, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι εισπράξεις, ενώ απασχολούν και εργαζόμενους, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την πανδημία.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρεί η Κυβέρνηση ότι ο κλάδος των φοροτεχνικών-λογιστών δεν έχει πληγεί;

Με δεδομένα τα ανωτέρω λοιπόν, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό Οικονομικών, για το αν πρόκειται να εντάξει και τον κλάδο των φοροτεχνικών-λογιστών στους δημοσιευμένους ΚΑΔ, ενισχύοντας του επαγγελματίες λογιστές και τους εργαζόμενους στα γραφεία τους;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση