Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να αλλάξει θέση το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς ζητά η ΛΑΣ
Να αλλάξει θέση το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς ζητά η ΛΑΣ

Να αλλάξει θέση το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς ζητά η ΛΑΣ

Ανάσττοι είνι οι κάτοικοι στα Αστέρια Αγριάς από την και την εμμονή της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τη χωροθέτηση κατασκευής του αντλιοστασίου ακαθάρτων λυμάτων. Οι κάτοικοι ζητούν τη αλλαγή του χώρου κατασκευής του αντλιοστασίου έτσι ώστε να μην υπάρξει καταστροφή του τος, όχληση από τις αναθυμιάσεις των αντλιοστασίων και συνεχή αναστάτωση από πιθανές βλάβες, αναφέρει σε επερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην επερώτηση αναφέρεται ότι με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, προτείνουν οι εγκαταστάσεις να κατασκευαστούν σε παρακείμενο δημόσιο χώρο, μόλις 100 μέτρα πιο μακριά, και όχι μέσα στο μοναδικό πάρκο έκτασης 300 τ.μ. στην περιοχή, ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων. Ακόμη το ΤΕΕ ς, αφού εξέτασε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, μελέτησε τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου Α4 στα Αστέρια της Αγριάς Βόλου και διαπίστωσε ότι η ελήφθη από το Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου. Επιπλέον επισημαίνει κινδύνους για καθιζήσεις στην ευρύτερη περιοχή από τον τρόπο κατασκευής του αντλιοστασίου και κρίνει αδύνατη την πλήρη αποκατάσταση του χώρου του πάρκου και του πρασίνου, όπως διατείνεται ότι θα πράξει η ΔΕΥΑΜΒ.

«Η δημοτική αρχή Βόλου, αντί να εναντιώνεται με συνεχείς ανακοινώσεις σε όσους ασκούν κριτική στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της πολιτικής που εφαρμόζει στο δήμο, είναι καλύτερα «να σκύψει το κεφάλι», να μελετήσει και να σεβαστεί τις προτάσεις των κατοίκων και των φορέων και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο της αποχέτευσης της Αγριάς, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους, ιδιαίτερα αυτής της υποβαθμισμένης περιοχής», σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ερωτά τη Δημοτική Αρχή τι μέτρα θα πάρει και με ποιο τρόπο θα παρέμβει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ώστε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα, σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις των κατοίκων της περιοχής και τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση