Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Να αλλάξει θέση το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς ζητά η ΛΑΣ
Να αλλάξει θέση το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς ζητά η ΛΑΣ

Να αλλάξει θέση το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς ζητά η ΛΑΣ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στα Βόλου από την και την εμμονή της σχετικά με τη χωροθέτηση κατασκευής του αντλιοστασίου ακαθάρτων λυμάτων. Οι κάτοικοι ζητούν τη αλλαγή του χώρου κατασκευής του αντλιοστασίου έτσι ώστε να μην υπάρξει καταστροφή του περιβάλλοντος, όχληση από τις αναθυμιάσεις των αντλιοστασίων και συνεχή αναστάτωση από πιθανές βλάβες, αναφέρει σε επερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην επερώτηση αναφέρεται ότι με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, προτείνουν οι εγκαταστάσεις να κατασκευαστούν σε παρακείμενο δημόσιο χώρο, μόλις 100 πιο μακριά, και όχι μέσα στο μοναδικό πάρκο έκτασης 300 τ.μ. στην περιοχή, ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων. Ακόμη το ΤΕΕ Μαγνησίας, αφού εξέτασε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, μελέτησε τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου 4 στα Αστέρια της Αγριάς Βόλου και διαπίστωσε ότι η ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου. Επιπλέον επισημαίνει κινδύνους για καθιζήσεις στην ευρύτερη περιοχή από τον τρόπο κατασκευής του αντλιοστασίου και κρίνει αδύνατη την πλήρη αποκατάσταση του χώρου του πάρκου και του πρασίνου, όπως διατείνεται ότι θα πράξει η .

«Η Βόλου, αντί να εναντιώνεται με συνεχείς ανακοινώσεις σε όσους ασκούν κριτική στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της πολιτικής που εφαρμόζει στο δήμο, είναι καλύτερα «να σκύψει το κεφάλι», να μελετήσει και να σεβαστεί τις προτάσεις των κατοίκων και των φορέων και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο της αποχέτευσης της Αγριάς, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους, ιδιαίτερα αυτής της υποβαθμισμένης περιοχής», σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ερωτά τη τι θα πάρει και με ποιο τρόπο θα παρέμβει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ώστε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα, σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις των κατοίκων της περιοχής και τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση