Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Aκολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την αργία του Ax. Μπέου
Aκολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την αργία του Ax. Μπέου

Aκολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την αργία του Ax. Μπέου

Aκολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για την αργία του Ax. Μπέου, δήλωσε- μεταξύ άλλων- σήμερα στο “Ράδιο Ακρόαμα” ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλ. Τσέλιγκας

.

Ο κ. Τσέλιγκας, απαντώντας σε όσα δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκης ότι έθετε (ο κ. Τσέλιγκας) διαδικαστικά προσκόμματα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες του κ. Μπέου σε αργία, τόνισε «ο κ. Πoυλάκης παραδέχεται και λέει ότι άσκησε πιέσεις.

Επειδή είχαν υπάρξει ανάλογα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, είχα στείλει απάντηση στις 14 Δεκεμβρίου. Το βούλευμα ήρθε τον Οκτώβριο αλλά ο Νόμος έθετε ότι έπρεπε το βούλευμα να έχει καταστεί αμετάκλητο. Εμείς χωρίς να έχουμε το αμετάκλητο βούλευμα δεν μπορούσαμε να εκδώσουμε την διαπιστωτική πράξη.

Η βεβαίωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής για το αμετάκλητο του βουλεύματος, ήρθε 26 – 27 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Έπρεπε να βγει και να ελεγχθεί η απόφαση πριν πάει στην τελική υπογραφή από μένα».

Ο κ. Τσέλιγκας σημείωσε ότι δεν κρίνει σκόπιμο να προσφύγει δικαστικά κατά του κ. Πουλάκη κι όπως είπε «Η Δημόσια Διοίκηση έχει όργανα και φορείς δε λύνονται με επιστολές».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα ανέφερε ο κ. Πουλάκης που καταλόγισε ευθύνες στην Διοίκηση για όσα κάνει ο κ. Μπέος μετά την αργία που τέθηκε, διευκρινίζοντας ότι από την στιγμή που ο κ. Μπέος τέθηκε σε αργία, δεν είναι αρμόδια η Διοίκηση για όλους τους κατοίκους της Αποκεντρωμένης. «Είναι ένα απλός κάτοικος Βόλου. Αν δεν κάνει κάτι καλά είναι αρμοδιότητα άλλων αυτό όχι δική μας υπογράμμισε και συνέχισε «Στην αρμοδιότητα τη δική μας είναι η συμπεριφορά των αιρετών».

Eρωτηθείς για τη μήνυση που κατατέθηκε για αντιποίηση αρχής σε βάρος των κ.κ. Αχ. Μπέου, Γ. Μουλά και Θαν. Θεοδώρου από συμβούλους της μειοψηφίας ανέφερε ότι η μήνυση εστάλη και στην κι όπως απάντησε «Όταν εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις υπάρχει κι ο πειθαρχικός έλεγχος των αιρετών για παραλείψεις ή παρατυπίες. Εάν προκύψει κάτι μετά από τη μήνυση τότε θα ακολουθήσει πειθαρχικός έλεγχος. Αν προκύψει πειθαρχικό παράπτωμα θα το δούμε».

Ο Γενικός σχολίασε και την καθυστέρηση που παρατηρείται πολλές φορές στην έκδοση αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη στο πλαίσιο ενστάσεων που κατατίθενται (ο Νόμος δίνει το χρονικό περιθώριο του διμήνου για την έκδοση της απόφασης).

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης που απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντικατάσταση έξι συμβούλων από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Όπως ανέφερε ο κ. Τσέλιγκας «Μερικές φορές όταν ζητάμε πρόσθετα στοιχεία δικαιολογείται μια καθυστέρηση για όσο χρόνο περιμένουμε την προσκόμιση νέων στοιχείων. Η απόφαση βγήκε στα όρια του ενός διμήνου γιατί χρειάζεται ψάξιμο υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούμε να τις δούμε αμέσως».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση