Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υποχρέωση των ιδιωτών η μεταφορά μπάζων
Υποχρέωση των ιδιωτών η μεταφορά μπάζων

Υποχρέωση των ιδιωτών η μεταφορά μπάζων

Tα προϊόντα και υλικά προερχόμενα από εκσκαφές , κατεδαφίσεις και γενικά οικοδομικές εργασίες (μπάζα) καθώς επίσης και τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (π.χ προϊόντα αμιάντου-ελενίτ κ.ά.) δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες αποβλήτων στην περισυλλογή των οποίων υποχρεούται η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Αυτό επισημαίνει η αρμόδια Βιολέττα Καντόλα και προσθέτει: “Τη μεταφορά και διάθεση των μπαζών, υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες ή οι από τη δραστηριότητα των οποίων προέρχονται τα απορρίμματα αυτά. Ειδικά δε για τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (λ.χ ελενίτ) , η συλλογή, αποκομιδή και τελική διάθεσή τους γίνεται με τρόπους, μεθόδους και μεταφορικά μέσα διάφορα από τα συνήθη και μόνο όπως η κείμενη ορίζει.

Για την απομάκρυνσή τους απαιτείται ο δημότης να επικοινωνήσει με ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο, το οποίο θα τα αποξηλώσει και θα τα μεταφέρει με δυσανάλογο δυστυχώς κόστος για τον δημότη στη Γερμανία, όπου και επιτρέπεται η επεξεργασία τους.

Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δε θα πρέπει να γίνεται λόγος για αδιαφορία από την Υπηρεσία, η οποία επιλαμβάνεται άμεσα, εφόσον βέβαια πληροφορηθεί, για κάθε θέμα αρμοδιότητάς της”.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν πάντοτε να καλούν στα γραφεία της Δ/νσης και στο τηλέφωνο 2421080959.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση