Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Υποχρέωση των ιδιωτών η μεταφορά μπάζων
Υποχρέωση των ιδιωτών η μεταφορά μπάζων

Υποχρέωση των ιδιωτών η μεταφορά μπάζων

Tα προϊόντα και υλικά προερχόμενα από εκσκαφές , κατεδαφίσεις και γενικά () καθώς επίσης και τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (π.χ προϊόντα αμιάντου-ελενίτ κ.ά.) δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες αποβλήτων στην των οποίων υποχρεούται η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Αυτό επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος και προσθέτει: “Τη μεταφορά και διάθεση των μπαζών, υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες ή οι φορείς από τη δραστηριότητα των οποίων προέρχονται τα απορρίμματα αυτά. Ειδικά δε για τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (λ.χ ελενίτ) , η συλλογή, και τελική διάθεσή τους γίνεται με τρόπους, μεθόδους και μεταφορικά μέσα διάφορα από τα συνήθη και μόνο όπως η κείμενη ορίζει.

ια την απομάκρυνσή τους απαιτείται ο δημότης να επικοινωνήσει με ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο, το οποίο θα τα αποξηλώσει και θα τα μεταφέρει με δυσαν δυστυχώς κόστος για τον δημότη στη , όπου και επιτρέπεται η επεξεργασία τους.

Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δε θα πρέπει να γίνεται λόγος για αδιαφορία από την Υπηρεσία, η οποία επιλαμβάνεται άμεσα, εφόσον βέβαια πληροφορηθεί, για κάθε θέμα αρμοδιότητάς της”.

ια περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν πάντοτε να καλούν στα γραφεία της Δ/νσης και στο τηλέφωνο 2421080959.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση