Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μοχλός για τη διεύρυνση τουριστικής περιόδου η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Μοχλός για τη διεύρυνση τουριστικής περιόδου η  ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Μοχλός για τη διεύρυνση τουριστικής περιόδου η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στο Πήλιο,  το βουνό των Κενταύρων , αλλά και σε ολόκληρη τη Μαγνησία,   είναι ένα από τα ζητούμενα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ς εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αυτό τονίστηκε στην πρώτη Έκθεση Φυσιολατικού τουρισμού “Bienal Nature Tourism” στο Πήλιο, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο  ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos”.

Η έκθεση προωθεί τον φυσιολατρικό τουρισμό και τον τουρισμό της υπαίθρου, σε συνδυασμό με τη γ, παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα του Πηλίου, που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα και θέλοντας να αναπτύξει ένα μοντέλο διακοπών που θα αφορά και τους 12 μήνες του χρόνου.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα μέσω skype, χαιρέτησε την , τονίζοντας ότι  το βουνό των Κενταύρων μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες όλο το χρόνο, όχι μόνο λόγω της ομορφιάς του αλλά και γιατί μπορεί να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Εκτός από υπέροχη φύση διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία και παραγωγή ποικίλων τοπικών προϊόντων. «Μπορούμε να έχουμε χειμώνα – καλοκαίρι έναν προορισμό στη Μαγνησία γενικότερα για τις φυσιολατρικές μορφές τουρισμού- ειδικές αθλητικές δραστηριότητες, είμαστε η μόνη χώρα που διαθέτουμε στο βουνό και σε 20 λεπτά μπάνιο στη θάλασσα. Αυτό ακριβώς είναι δική μας δουλειά να το προβάλλουμε , όπως και τις γαστρονομικές διαδρομές.

Η Μαγνησία έχει μια πρότυπη τουριστική , εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα από στεριά και το λιμάνι του Βόλου μπορεί να εξυπηρετήσει κρουαζιερόπλοια, οι Σποράδες απέναντι, ο θαλάσσιος μπορεί να ανθίσει. Οι άνθρωποι της Μαγνησίας έχουν εργαστεί και έχουν στηρίξει την πρόοδο του τουρισμού, φιλόξενη στάση. Θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, νέες αγορές, νέους δημοφιλείς προορισμούς , νέα προϊόντα. Αυτό όλο παντρεύεται με την ιστορία μας, την πολιτιστική κληρονομιά, τη γ μας και τις επενδύσεις».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κυβερνητική πολιτική στο θέμα του τουρισμού αποδίδει καρπούς.

Κλείσαμε μια χρονιά δύσκολη, με ιστορικό ρεκόρ, κερδίσαμε το στοίχημα και στα έσοδα και στις αφίξεις και το 2016 έχει πολλά και θετικά μηνύματα. Η πολιτική που έχουμε μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα αποδώσει καρπούς.

 

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Π. Πατής επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται μέσω Leader από τα επτά εκατομμύρια του οποίου απορροφήθηκαν από την ΕΑΠ τα έξη εκατομμύρια. Στην διημερίδα στους επενδυτές θα παρουσιαστούν τα προϊόντα της περιοχής. Η κορυφαία έκφραση όλων των δραστηριοτήτων που θα παρουσιαστούν όπως οικο, περιπατητικός τουρισμός, ιπποτουρισμός, ιαματικός, θρησκευτικός, είναι η γαστρονομία. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΑΠ, Κ. Λεβέντης, τόνισε ότι η εταιρεία στέκεται δίπλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην τοπική αγροτική οικονομία. «Στόχος μας είναι ο σπόρος που βάζουμε σήμερα, την επόμενη χρονιά να κάνουμε μια biennaleγια τον εναλλακτικό τουρισμό σε επίπεδο Θεσσαλίας , καθαρά επαγγελματική, γιατί το προϊόν είναι ένα. Έχουμε ανάγκη από το να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Στο χώρο λειτουργούν περίπτερα όπου οι εκθέτες – επαγγελματίες του χώρου, παρουσιάζουν:

  1. τις εναλλακτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία, τοξοβολία, καταρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, flying fox, δραστηριότητες στο χιονοδρομικό κέντρο, roller ski, καγιάκ θαλάσσης, ιστιοπλοϊα είναι ορισμένες από τις δράσεις που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.
  2. τις γαστρονομικές διαδρομές, τα τοπικά προϊόντα και τα βότανα του βουνού των Κενταύρων. Παραγωγοί, αγροτικοί σύλλογοι, σεφ θα μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά της γεύσης μέσα από αυθεντικά τοπικά προϊόντα . 3. ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όλων των ειδών από μικρούς ξενώνες στο βουνό μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες στη θάλασσα, θα προτείνουν πακέτα διακοπών για όλο το χρόνο.
????

????

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση