Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μιχ. Μιτζικός: Μοχλός ανάπτυξης το Λιμάνι του Βόλου
Μιχ. Μιτζικός: Μοχλός ανάπτυξης το Λιμάνι του Βόλου

Μιχ. Μιτζικός: Μοχλός ανάπτυξης το Λιμάνι του Βόλου

Για τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου των λιμενεργατών ενημερώθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ και πολιτευτής της Μιχάλης , κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λιμενεργατών Βόλου Θωμά Κρητικό.

Κατά την των δυο ανδρών επισημάνθηκε η καμπή που παρατηρείται στην υποδοχή πλοίων , καθώς και η ανάγκη να γίνει το Λιμάνι ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της πόλης, του Νομού και της Κεντρικής Ελλάδος γενικότερα.

Ο Βόλος να γίνει ο θεσσαλικός συνδυαζόμενων μεταφορών

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, η ανάπτυξη αυτή θα μπορεί να γίνει με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο είτε με παραχώρηση μίας προβλήτας προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη είτε με την μορφή ΣΔΙΤ ώστε το λιμάνι να εξελιχθεί σε homeporting και να είναι προσοδοφόρο όχι μόνο για τα ταμεία του Κράτους αλλά για τον Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα.

Επίσης τέθηκε το θέμα των κοντέινερ και όπως τόνισε ο κ. θα πρέπει να στηριχθεί κάθε προσπάθεια του ΟΛΒ ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες τεχνικές για την περισσότερο μεγαλύτερη σε αριθμό υποδοχή πλοίων , προκειμένου η διακίνηση των κοντέινερ, η οποία δεν επιβαρύνει το περιβάλλον να γίνεται με συνδυασμό τρένων και πλοίων και φορτηγών (combined transports), το οποίο στηρίζει σθεναρά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακόμη επισήμανε πως για να επιτευχθεί το παραπάνω θα πρέπει να στηριχθεί η ενός εμπορευματικού κέντρου συνδυαζόμενων μεταφορών στην περιοχή του Βελεστίνου, σε άμεση συνέργεια με τον ΟΣΕ και τον ΟΛΒ ώστε η του κέντρου να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην της ανεργίας που μαστίζει τη Μαγνησία.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ και πολιτευτής της τονίζει πως το λιμάνι του Βόλου θα πρέπει να αναπτυχθεί και να γίνει πιο ευέλικτο ώστε να λειτουργεί ως η καλύτερη εναλλακτική λύση μεταξύ των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση