Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » «Μνήμη Βυζαντίου» από τους Ίωνες
«Μνήμη Βυζαντίου» από τους Ίωνες

«Μνήμη Βυζαντίου» από τους Ίωνες

Βιβλίο για την ιστορία της Ευαγγελίστριας

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας ς «ΙΩΝΕΣ», στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου», σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και το 1ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, διοργανώνει , που θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», την Τρίτη 12/5, στις 7.30μ.μ.

Το της ς έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί

Τραγούδι: «Πόλη »
Ερμηνεύει η Αθηνά Μακεδών, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Α΄ Εισήγηση: Κων/νου Χαραλαμπίδη, Ομότιμου Καθηγητού Α.Π.Θ., με θέμα «Καλλιτεχνικές και Θεολογικές παρατηρήσεις στο ζωγραφικό διάκοσμο της Μονής της Χς στην Κων/πολη»

Β΄ Εισήγηση: Σάββα Τσιλένη, Δρος Αρχιτέκτονος, Πολεοδόμου Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης κατά τον 19ο αι.»

Θα ακολουθήσει θεατρικό απόσπασμα, με θέμα την Άλωση της Πόλης, από την θεατρική ομάδα του 1ου ΕΛ Ν. Ιωνίας, σε σκηνοθεσία Δ. Νάνου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βάσσα Παρασκευά. Δρ Θεολογίας, Δ/ντρια 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Έκδοση για την ιστορία της Ευαγγελίστριας

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση (6/5) του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με την πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας «ΙΩΝΕΣ» Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου και την αντιπρόεδρο Βάσσα Παρασκευά, συζητήθηκε η έκδοση επιστημονικού Τόμου για την ιστορία του μνημειακού και προσφυγικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, μέσα από τον οποίο θα προβάλλονται και τα κειμήλια των αλησμόνητων πατρίδων, που φυλάσσονται στον μουσειακό χώρο του γυναικωνίτη του Ναού.

Υπεύθυνες για την συγγραφή του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Τομέα Έρευνας, Διαχείρισης και Συντήρησης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα είναι η κ.κ. Βάσσα Παρασκευά Δρ Θεολογίας και Μαρία Νάνου Δρ ς.

iones_06

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση