Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Μνήμη Βυζαντίου» από τους Ίωνες
«Μνήμη Βυζαντίου» από τους Ίωνες

«Μνήμη Βυζαντίου» από τους Ίωνες

Βιβλίο για την ιστορία της Ευαγγελίστριας

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου», σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και το 1ο Ν. Ιωνίας, διοργανώνει εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», την Τρίτη 12/5, στις 7.30μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί

Τραγούδι: «Πόλη Κωνσταντινούπολη»
Ερμηνεύει η Αθηνά Μακεδών, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Α΄ Εισήγηση: Κων/νου Χαραλαμπίδη, Ομότιμου Καθηγητού Α.Π.Θ., με θέμα «Καλλιτεχνικές και Θεολογικές παρατηρήσεις στο ζωγραφικό διάκοσμο της Μονής της Χώρας στην Κων/πολη»

Β΄ Εισήγηση: Σάββα Τσιλένη, Δρος Αρχιτέκτονος, Πολεοδόμου Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης κατά τον 19ο αι.»

Θα ακολουθήσει θεατρικό απόσπασμα, με θέμα την Άλωση της Πόλης, από την θεατρική ομάδα του 1ου Ν. Ιωνίας, σε σκηνοθεσία Δ. Νάνου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βάσσα Παρασκευά. Δρ Θεολογίας, Δ/ντρια 1ου Ν. Ιωνίας.

Έκδοση για την ιστορία της Ευαγγελίστριας

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση (6/5) του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με την πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας «ΙΩΝΕΣ» Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου και την αντιπρόεδρο Βάσσα Παρασκευά, συζητήθηκε η έκδοση επιστημονικού Τόμου για την ιστορία του μνημειακού και προσφυγικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, μέσα από τον οποίο θα προβάλλονται και τα κειμήλια των αλησμόνητων πατρίδων, που φυλάσσονται στον μουσειακό χώρο του γυναικωνίτη του Ναού.

Υπεύθυνες για την συγγραφή του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Τομέα Έρευνας, Διαχείρισης και Συντήρησης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα είναι η κ.κ. Βάσσα Παρασκευά Δρ Θεολογίας και Μαρία Νάνου Δρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

iones_06

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση