Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Μοίρασε” δώρα και χαμόγελα ο Δήμος Βόλου
“Μοίρασε” δώρα και χαμόγελα ο Δήμος Βόλου

“Μοίρασε” δώρα και χαμόγελα ο Δήμος Βόλου

Κοντά στα προσφυγόπουλα και στους ές των σχολείων του ΕΚΚ Βόλου η Αντιδήμαρχος κ. Τοκαλή

Δ στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις Α.Ε., προσέφερε σήμερα η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Τοκαλή επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. όπου και φιλοξενούνται 65 πρόσφυγες, όλοι Συριακής κατς, εκ των οποίων 30 παιδάκια και αφού μοίρασε , όλοι μαζί στόλισαν το χριστουγεννιάτικο .

Στην συνέχεια ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο της δομής στις εγκαταστάσεις αλλά και στον χώρο, ο οποίος είναι υπό διαμόρφωση, στον οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει νηπιαγωγείο.

Όπως επισήμανε η Αντιδήμαρχος από την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διαπίστωσε την άρτια λειτουργία της δομής αλλά και τις καλές συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν συγκριτικά και με τις αντίστοιχες δομές που λειτουργούν πανελλαδικά.

Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη από την θερμή υποδοχή που είχε από τα παιδάκια ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εντύπωση που της έκανε το γεγονός ότι τα προσφυγόπουλα την καλωσόρισαν μιλώντας αρκετά καλά ελληνικά!

“Στα παιδάκια χαρίσαμε ένα συμβολικό δωράκι, ένα παιδικό ρολόι, με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα στις πατρίδες τους κάτω από συνθήκες ς”, τόνισε η κ. Τοκαλή εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων.

Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης έων Βόλου

Η κ. Τοκαλή επισκέφθηκε και το Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου καθώς και το 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου τα οποία και λειτουργούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου όπου και παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι ές – κρατούμενοι.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση