Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μείωση του τιμολογίου ύδρευσης κατά 4% το 2017
Μείωση του τιμολογίου ύδρευσης κατά 4% το 2017

Μείωση του τιμολογίου ύδρευσης κατά 4% το 2017

Σε του τιμολογίου ύδρευσης κατά 4% θα προχωρήσει η διοίκηση της για το 2017 ώστε να γίνει πράξη αυτό που είχε δεσμευτεί η νέα δημοτική αρχή προεκλογικά, να υπάρξει των τιμολογίων της επιχείρησης κατά 10% σε βάθος τριετίας.

Αυτό ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης ο πρόεδρος Απ. Γαλάτης με αφορμή την έγκριση κατά πλειοψηφία  του ισολογισμού-απολογισμού του 2015 της επιχείρησης.

Κατά 75% κάλυψη των εσόδων του προϋπολογισμού του 2015

Το θέμα των τελών έθεσε ο κ. Γαλάτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ισολογισμού-απολογισμού του 2015 όπου φαίνεται ότι οι εισπράξεις στα ύδρευσης το 2015 καταγράφονται μειωμένες κατά 17%, στα αποχέτευσης κατά 18%, ενώ ελάχιστες είναι οι εισπράξεις αναφορικά με τα .

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα ποσοστά απορρόφησης ευρωπαικών κονδυλίων ο διευθυντής της επιχείρησης κ. Τζίνης ενώ επισήμανε ότι καταγράφηκε επενδύσεων το 2015 κατά 41% έναντι του 2014. Επιπλέον ανέφερε ότι η επιχείρηση έχει ξεχρεώσει όλα τα «φέσια» των προηγούμενων ετών. Για χρηστή διαχείριση εκ μέρους της επιχείρησης έκανε λόγο ο κ. Γαλάτης ενώ επισήμανε ότι ήταν πολύ σημαντική η συμβολή των εργαζομένων στην επιχείρηση και των στελεχών που κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις περισσότερες εργολαβίες, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε σταθερή εισροή χρημάτων από τη πλευρά τους κράτους. Γενικά παρατήρησε ότι τα του προϋπολογισμού του 2015 καλύφθηκαν κατά 75% όμως εκτελέστηκε μόνο το ένα τρίτο του τεχνικού προγράμματος, κυρίως λόγω της «στάσης πληρωμών από το κράτος».

Επιπλέον ο κ. Τζίνης επισήμανε ότι έγιναν ελάχιστες συνδέσεις αποχέτευσης λόγω του ότι οι περισσότερες ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της δυσμενής οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, που ενώ το επιθυμούν, εντούτοις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Από την πλευρά του ο κ. Πατσιαντάς επισήμανε ότι κακώς το κράτος θεωρεί την εμπορική επιχείρηση και την φορολογεί ανάλογα ενώ συνεχίζει να πληρώνει οικιακό τιμολόγιο στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκήσει κοινωνική . Παρόλα αυτά όμως, δεν ψήφισε τον απολογισμό-ισολογισμό του 2015.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση