Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μείωση μισθώματος του Ξενία Βόλου
Μείωση μισθώματος του Ξενία Βόλου

Μείωση μισθώματος του Ξενία Βόλου

Μειώνει το μίσθωμα σε 315.000 € ετησίως (από 420.000 € που ήταν η αρχική συμφωνία) για το ξενοδοχείο Ξενία για τα επόμενα τρία χρόνια ο Δήμος Βόλου.

Ειδικότερα, το θέμα του καθορισμού προσωρινά καταβλητέου μισθώματος από την εταιρία Domotel Ξενία Βόλου, προς τον Δήμο, θα τεθεί προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από αίτηση στις 22 Μαΐου, που κατέθεσε η εταιρία.

Η μισθώτρια ζητά να αποδεχτεί ο Δήμος την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που καθόρισε το ετήσιο μίσθωμα, για το χρονικό διάστημα από 7 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2016 σε 315.000 € ετησίως (από 420.000 € που ήταν η αρχική συμφωνία).

Κατά της απόφασης του δικαστηρίου άσκησε έφεση ο Δήμος Βόλου, η συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε στις 6 Νοεμβρίου 2015 και μέχρι τότε ο Δήμος εισηγείται – μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης – να δεχτεί την αναπροσαρμογή των χρηματικών καταλόγων, με διαγραφή των επιπλέον ποσών, ώστε να κάνει η ανάδοχος εταιρία και να προχωρήσει στην πληρωμή των δόσεων.

Όπως προκύπτει από την εισήγηση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδημάρχου Οικονομικών Δημ. Πέγιου, αμέσως μετά την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης, εφόσον υπάρξει τροποποίηση της πρωτόδικης απόφασης, θα γίνει ο τελικός προσδιορισμός του καταβλητέου μισθώματος.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, πρόκειται να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που θα συνεδριάσει επίσης τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση