Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μείωση 30% τελών ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από τον Δήμο
Μείωση 30%  τελών ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από τον Δήμο

Μείωση 30% τελών ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από τον Δήμο

Μείωση κατά 30% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ζητά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Ν. Μαγνησίας, από την 1η Ιανουαρίου 2016, με έγγραφο που κατέθεσε προς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Το αίτημα για μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, είναι δίκαιο, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και αποτέλεσμα της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Είναι αδύνατον πλέον τα καταστήματα εστίασης του Βόλου να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους πλέον, σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων. Νομιμοποιούμαστε λοιπόν, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας, να αιτηθούμε την εν λόγω μείωση για να επιβιώσουμε, σε ένα κλίμα δυσοίωνο, υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων».

Οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι ανάλογο αίτημα εστάλη και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο οποίος χρεώνει στους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων της παραλίας (κάτω από το πεζοδρόμιο), όσο και ο Δήμος Βόλου, δηλαδή 45 €/ανά τ.μ.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα πληρώνουν στο Δήμο Βόλου ετήσιο τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που ανέρχεται σε 24, 38 και 45 € (τρεις ζώνες, ανάλογα με την περιοχή). Από φέτος αυτά τα χρήματα καταβάλλονται σε 3-4 ισόποσες δόσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση