Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μείωση 30% τελών ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από τον Δήμο
Μείωση 30%  τελών ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από τον Δήμο

Μείωση 30% τελών ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από τον Δήμο

Μείωση κατά 30% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ζητά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης . Μαγνησίας, από την 1η Ιανουαρίου 2016, με έγγραφο που κατέθεσε προς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Το αίτημα για μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, είναι δίκαιο, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και αποτέλεσμα της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Είναι αδύνατον πλέον τα ς του Βόλου να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους πλέον, σε σχέση με τα των επιχειρήσεων. ομιμοποιούμαστε λοιπόν, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας, να αιτηθούμε την εν λόγω μείωση για να επιβιώσουμε, σε ένα δυσοίωνο, υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων».

Οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι ανάλογο αίτημα εστάλη και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο οποίος χρεώνει στους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων της παραλίας (κάτω από το πεζοδρόμιο), όσο και ο Βόλου, δηλαδή 45 €/ανά τ.μ.

Σημειώνεται ότι τα πληρώνουν στο ετήσιο τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που ανέρχεται σε 24, 38 και 45 € (τρεις ζώνες, αν με την περιοχή). Από φέτος αυτά τα χρήματα καταβάλλονται σε 3-4 ισόποσες δόσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση